Acasa Saab VIDEO: Noul Saab 9-3 vine in 2012 si va fi mai lat decat actualul model

VIDEO: Noul Saab 9-3 vine in 2012 si va fi mai lat decat actualul model

de Adrian Mitrea

Conceptul Saab Aero X 2006 (sursa - Saab)

Noul Saab 9-3 va fi mai lat decat modelul actual si va fi primul automobil lansat de constructorul auto suedez sub umbrela Koenigsegg. In viitorul nu foarte indepartat gama Saab va include si un hatchback.

„Saab va lansa patru noi modele in urmatoarele 18 luni, dar daca ma intrebi de noul 9-3 as spune ca este cam devreme sa vorbim despre el. Tot ce pot dezvalui este ca va aparea in 2012, ca va fi primul produs Saab dezvoltat de la preluarea de catre Koeniggsegg si ca va fi puternic inspirat din conceptul Aero X”, a declarat pentru 0-100.ro directorul de comunicare al Saab, Eric Geers.

Domensiuni ale conceptului Saab 9-4X (sursa - Saab)El a adaugat ca noul 9-3 va fi mai mare, insa cotele masinii vor creste doar in latime.

Actualul Saab 9-3 are o latime de 1.762 mm (fara oglinzi) indiferent de varianta de caroserie, sedan, sport combi (break) sau cabriolet.

Cele patru modele la care se refera Geers sunt noul Saab 9-5, care va fi lansat la inceputul anului viitor, crossoverul 9-3X (vezi video de mai jos), planificat sa ajunga in showroom-uri in aceeasi perioada, SUV-ul 9-4X si varianta break a noului Saab 9-5.

„Saab 9-4X va fi lansat in ultimul trimestru din 2010 si va fi disponibil initial doar in Statele Unite ale Americii. In functie de reactia publicului, vom decide daca il vom comercializa si in Europa sau nu”, a explicat Geers.

Interiorul conceptului Saab 9-4X (sursa - Saab)Potrivit acestuia, Saab 9-4X va concura cu viitorul BMW X3, Volvo XC90 si Mercedes ML. Gama Saab include un SUV de mari dimensiuni, denumit 9-7X, disponibil doar in SUA.

Noul Saab 9-5 Combi (break) va fi disponibil in primul trimestru din 2011 si este posibil sa fie prezentat in toamna anului viitor, la Salonul Auto de la Paris.

Intrebat daca gama Saab va ajunge vreodata sa cuprinda si un model hatchback, avand in vedere ca aproape toate conceptele Saab au o astfel de caroserie, Geers a spus ca „in viitorul nu foarte indeprtat Saab va lansa si un hatchback”, insa a refuzat sa dezvaluie mai multe.

Lasa un comentariu