Acasa Romania Cum sa-ti feresti masina de hoti

Cum sa-ti feresti masina de hoti

de Adrian Mitrea

Hot de masini (sursa - prnewswire.com)

Directia Generala de politie a Municipiului Bucuresti a tiparit niste pliante prin care sfatuieste soferii sa fie vigilenti si sa-si fereasca masinile de hoti. Un astfel de pliant am gasit si eu prins la stergator, iar sfaturile sunt interesante.

M-am gandit sa ti le transmit si tie si am adaugat la lista cu sfaturi si altele, fiind si eu pradat de hoti.

In primul rand, evita sa parchezi masina in locuri neamenajate, nepazite si neiluminate corespunzator si nu lasa bunuri sau valori la vedere in interiorul autoturismului, nici macar pentru cateva minute.

„Monteaza, daca este posibil, sisteme de alarma pentru descurajarea infractorilor si marcheaza unele componente ale autoturismului care pot fi sustrase mai rapid, pentru a fi mai greu de valorificat de catre hoti si mai usor de recunoscut”, scrie in pliant.

Asadar daca ai o masina despre care stii ca este cautata pentru oglinzi, mai bine platesti circa 150 de lei si le marchezi. Daca nu stii ca masina ta este interesanta pentru hoti, informeaza-te inainte sa te trezesti fara ceva! Firme care marcheaza (prin sablare) oglinzi se gasesc rapid pe internet. Operatiunea e foarte simpla si nu necesita demontarea oglinzii.

Daca ai CD Player cu fata detasabila, ia-o tot timpul cu tine cand cobori din masina, chiar si pentru cateva minute. Mai mult, aplica pe spatele fetei aparatului un punct de vopsea sau zgarie pur si simplu plasticul. Va fi mai usor de recunoscut in targul de masini si chilipiruri.

Daca ai jante de aliaj pe masina, pune unul sau doua prezoane de tip antifurt. Si nu pierde cheia speciala!

Poti marca anvelopele pe interior cu puncte de vopsea, tot pentru o recunoastere mai rapida.

In cazul in care ai masina cu jante de tabla si capace, acestea din urma pot fi scoase toate patru in mai putin de un minut. Eu sunt patit de cand era masina noua. Numerele de imatriculare provizorii si capacele neasigurate te transforma intr-o victima sigura chiar din prima seara in care ai masina in fata blocului.

Un set de capace originale costa pe putin 100 de euro, indiferent de marca sau model. Este suficient sa le asiguri cu niste coliere de plastic si hotii se vor reorienta poate spre antena…

Deci strange antena (cele mai multe sunt pe filet) cat mai mult posibil, sa nu poata fi desfacuta usor cu mana si in niciun caz nu o demonta de fiecare data cand parchezi masina pentru ca atragi atentia si este posibil sa uiti sa o demontezi intr-o seara. Lucru valabil si pentru stergatoare.

Potrivit statisticilor Politiei, media zilnica a furturilor din masini este de 25 de cazuri, iar sase din 10 furturi se petrec noaptea. Mai mult, opt din zece cazuri ar fi putut fi evitate, deoarece furturile s-au produs din neglijenta proprietarilor.

In cazul spargerii autoturismului, nu umbla in interiorul acestuia si suna la 112 pentru ca Politia sa vina si sa cerceteze cazul.

Daca nu esti vigilent te poti trezi cu masina avariata (geam spart, incuietori fortate), mergi pe jos pana ti-o repara la service. Pierzi astfel timp, bani, nu mai poti duce copilul la scoala, intarzii la intalnire cu iubitul sau iubita si nu mai ai cu ce cara sacosele de la supermarket.

In plus, va trebui sa folosesti mijloacele de transport in comun, care sunt de regula aglomerate, si nu mai poti iesi in weekend la plimbare cu masina.

Daca mai sunt si alte sfaturi la care te gandesti, nu ezita sa lasi un comentariu!

Lasa un comentariu