Acasa Siguranta Auto Masinile hibride sunt mai periculoase pentru pietoni decat alte automobile

Masinile hibride sunt mai periculoase pentru pietoni decat alte automobile

de Adrian Mitrea

Toyota Prius Plug-In Hybrid Concept (sursa - 0-100.ro)

Masinile hibride sunt mai periculoase pentru pietoni decat alte automobile, in anumite conditii de trafic, deoarece sunt mai silentioase, potrivit unui studiu NHTSA, autoritatea care se ocupa cu siguranta traficului in Statele Unite ale Americii (SUA).

Potrivit statisticilor, 77 masini hibride din 8.387 (0,9%) au fost implicate in accidente cu pietoni, iar 48 de astfel de automobile (0,6%) au fost implicate in acrosaje cu biciclisti, scrie autoblog.com.

Pe de alta parte, 3.578 masini non-hibride dintr-un total de 559.703 masini (0,6%) au fost implicate in incidente rutiere cu pietoni, iar 1.862 de automobile (0,3%) au lovit biciclisti, potrivit studiului.

Desi datele nu sunt reprezentative la nivel national si cu atat mai putin la nivel mondial, ele arata ca, din cauza siletiozitatii, masinile hibride sunt mai periculoase pentru pietoni si biciclisti.

Aceste date aduc din nou in discutie problemele pe care le provoaca silentiozitatea masinilor electrice si hibride. Printre variantele de rezolvare a problemei, aflate in discutie, se numara introducerea unor sisteme de avertizare sonora care sa emita sunete la fel ca o masina pe benzina.

Lasa un comentariu