Acasa Industrie Magna spune ca dupa experienta cu Opel nu va incerca sa cumpere alt producator auto

Magna spune ca dupa experienta cu Opel nu va incerca sa cumpere alt producator auto

de Adrian Mitrea

Magna Powertrain (sursa - blog.syracuse.com)

Producatorul de componente auto Magna International nu va mai incerca sa cumpere alt producator auto, dupa ce saptamana trecuta a avut parte de o surpriza neplacuta in incercarea de a prelua Opel, in sensul ca General Motors (GM), proprietarul, s-a razgandit si a spus ca nu mai vinde.

„Nu ne mai uitam la alte tranzactii in aceasta zona”, a declarat co-directoul general executiv al Magna, Don Walker, intr-o conferinta telefonica organizata dupa anuntarea rezultatelor financiare ale companiei, scrie Automotive News Europe (ANE).

Pe de alta parte, el a spus ca Magna intentioneaza sa acorde mai multa importanta sectorului de componente auto, deoarece micii producatori au fost puternic afectati de criza financiara si cauta sustinerea grupurilor cu situatii financiare solide.

Conducerea GM a decis in seara zilei de 3 noiembrie sa pastreze Opel, desi negocierile pentru vanzarea constructorului auto german catre grupului canadiano-rus Magna-Sberbank erau avansate.

Decizia surprinzatoare a General GM de a pastra Opel a pus pe jar angajatii si a starnit tensiuni diplomatice in lume, inducand un sentiment de amaraciune, furie, neincredere si chiar tradare intre partile implicate.

Lasa un comentariu