Acasa Piata Auto Criza si taxa auto i-a determinat pe romani sa cumpere masini second-hand din Romania

Criza si taxa auto i-a determinat pe romani sa cumpere masini second-hand din Romania

de Adrian Mitrea

Showroom Kia (sursa - songapore.kia-global.com)

Inmatricularile de automobile noi, dar si inregistrarile de masini la mana a doua au scazut puternic in luna octombrie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, semn ca piata auto romaneasca este inca departe de a iesi din criza, insa tranzactiile cu masini la second-hand din Romania s-au inmultit.

Astfel, in luna octombrie au fost inmatriculate 7.572 de automobile noi, in scadere cu 69% fata de cele 24.438 unitati noi intrate in circulatie in octombrie 2008, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

De asemenea, inregistrarile de masini la mana a doua aflate la prima inmatriculare in Romania au scazut puternic si ele, cu 62%, de la 36.746 autoturisme la 13.889 unitati, in intervalele analizate.

Se pare ca mentinerea taxei auto, dar si problemele financiare i-a determinat pe cumparatorii de masini sa se orienteze catre un alt segment: masinile la mana a doua din Romania.

In luna octombrie, 30.186 masini inmatriculate in Romania si-au schimbat proprietarul, in crestere cu 15,9% fata de luna corespunzatoare a anului trecut, cand numarul tranzactiilor cu masini din piata second-hand interna a vizat 26.041 unitati.

Lasa un comentariu