Acasa Revista Presei Revista presei, 6 noi.: Statul a incasat jumatate de miliard de euro din taxa auto. Centurile de siguranta cu airbag revin in atentia Ford

Revista presei, 6 noi.: Statul a incasat jumatate de miliard de euro din taxa auto. Centurile de siguranta cu airbag revin in atentia Ford

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Incasarile la Fondul de Mediu au depasit, pe primele noua luni ale anului, suma de 727 milioane lei, cei mai multi bani provenind din taxa de poluare auto. De la introducerea acestei taxe, suma colectata se ridica la aproximativ jumatate de miliard de euro, scrie Saptamana Financiara.

O inventie aparent pierduta in negura anului lansarii sale, 2001, revine in forta pe modelele Ford din SUA si ulterior din Europa: centura de siguranta cu airbag, relateaza automarket.ro.

Programul de innoire a parcului auto ar trebui sustina piata auto inca patru-cinci ani, pentru ca in Romania vechimea medie a masinilor este de 13 ani, in timp ce in UE-15 este de pana in opt ani, a declarat presedintele APIA, Ernest Popovici, scrie informatiiauto.ro.

Lasa un comentariu