Acasa Revista Presei Revista presei, 5 noi.: Skoda prevede vremuri grele in Romania la anul. Vanzarile de baterii auto Caranda nu sufera din cauza crizei

Revista presei, 5 noi.: Skoda prevede vremuri grele in Romania la anul. Vanzarile de baterii auto Caranda nu sufera din cauza crizei

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Producatorii auto asiatici au inceput sa dea semne de revenire din criza financiara, nivelul vanzarilor pentru luna trecuta aferente pietei din SUA fiind in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, castigand astfel cota de piata, potrivit Financial Times, informatie preluata de Business Standard.

Romania si Ucraina vor fi pietele unde vanzarile Skoda vor continua sa fie cel mai afectate de criza si in 2010, dar pietele occidentale vor compensa scaderea din Est, a spus la Berlin, seful Skoda, Reinhard Jung, citat de Automotive News. El a adaugat ca in doi – trei ani compania va scoate un sedan care va costa 10.000 – 12.000 euro, scrie hotnews.ro.

Producatorul de baterii si acumulatori auto Caranda, al doilea producator de profil de pe piata locala, a inregistrat un declin de 5% al vanzarilor in prima parte a anului, pe fondul crizei economice, cel mai afectat fiind segmentul de baterii auto, informeaza Business Standard.

Seful Mercedes-Benz Romania este convins ca piata de aici are un potential enorm insa criza, care pentru clientii marcilor pe care le reprezinta este mai mult una de incredere decat una financiara, tine vanzarile in frau. Michael Grewe a declarat in exclusivitate pentru Capital ca trecerea brusca de la un mediu favorabil la unul ostil a fost incercarea cea mai grea prin care a trecut de cand se afla la conducerea reprezentantei din Romania.

Constructorii americani de automobile Ford si General Motors (GM) au anuntat marti ca vanzarile lor in SUA au crescut in ritm anual cu 4,1% si respectiv 3,1% in luna octombrie. In acelasi timp, vanzarile celuilalt gigant auto american, Chrysler, au continuat sa se prabuseasca, cu 30%, scriu agentiile internationale de presa, informeaza hotnews.ro.

Planurile constructorului britanic pe urmatorii cinci ani prevad dezvoltarea unui MPV pe baza crossover-ului Coutryman si a unui model electric bazat pe Mini E, relateaza automarket.ro.

Lasa un comentariu