Acasa Personalitati Presedintele Basescu, in campanie electorala de ziua lui, promite ca „Rabla” din 2010 va fi mai buna

Presedintele Basescu, in campanie electorala de ziua lui, promite ca „Rabla” din 2010 va fi mai buna

de Adrian Mitrea

Traian Basescu (sursa - basescu.ro)

Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat, miercuri (4 noiembrie), la uzina Dacia din Mioveni, ca in 2010 Guvernul nu va face niciun pas inapoi in legatura cu programul „Rabla”.

Acesta ar urma chiar sa fie imbunatatit, inclusiv prin acordarea de tichete pentru companii „pentru a substitui ce nu merge la export”, scrie MEDIAFAX.

Basescu isi aniverseaza pe 4 noiembrie ziua de nastere, implinind varsta de 58 de ani. El se afla in campanie electorala pentru fotoliul de presedinte al Romaniei.

Despre programul de stimulare a innoirii parcului auto national, cunoscut sub numele de „Rabla”, oficialii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) au spus ca nu mai este interesant si ca industia auto romaneasca s-ar descurca si fara el in 2010.

„Programul de innoire a parcului auto nu mai este atractiv pentru ca deja nu mai reprezinta o noutate. Vazand ce se intampla in jur, un om nu are suficiente motive sa schimbe masina veche cu una noua. Nici posibilitatea persoanelor juridice de a intra in programul Rabla nu va aduce miracole in piata. Firmele care au masini mai vechi de zece ani sunt destul de putine”, a explicat directorul Porsche Romania, Brent Valmar, care ocupa si functia de vicepresedinte al APIA.

El a adaugat ca este posibil ca pana la sfarsitul anului acesta sa fie vandute doar 30.000 de masini prin programul „Rabla”, jumatate din cele 60.000 pe care si le-a propus APIA si Ministerul Mediului.

Vanzarile totale de autovehicule ar putea insuma in acest an 140.000 de unitati, in scadere cu peste 50% fata de anul trecut.

Lasa un comentariu