Acasa Fisker Automotive Fisker Automotive vrea sa lanseze un coupe si un crossover

Fisker Automotive vrea sa lanseze un coupe si un crossover

de Adrian Mitrea

Fisker Karma-S (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto american Fisker Automotive, infiintat in urma cu doi ani, vrea sa-si adauge in gama un coupe, un crossover si un sedan, parte a unui noi proiect denumit Nina.

Planurile Fisker au fost dezvaluite de vicepresedintele companiei, Joe Bidden, in timpul vizitei pe care o facea la uzina Wilmington din Delaware, pe care Fisker a cumparat-o recent de la General Motors (GM), potrivit autoblog.com.

Primul model din cadrul proiectului Nina va fi un sedan a carui productie va incepe in 2012 si care va vea un pret de pornire de pana in 40.000 de dolari cu toate taxele incluse. Modelul va fi produs in uzina Wilmington si va fi urmat de coupe si crossover.

Fondatorul si directorul general executiv al constructorului auto, Henrik Fisker, fost designer BMW si Aston Martin, a confirmat spusele lui Bidden si a adaugat ca primul model produs in cadrul proiectului Nina, sedanul, „va arata ca un Ferrari cu patru usi, la doar 40.000 de dolari”.

Pana atunci insa, Fisker va incepe sa produca modelul Karma, anul viitor, iar din 2011 si o versiune decapotabila a acestuia, denumita Fisker Karma-S.

Lasa un comentariu