Acasa Honda Noul Honda Civic va fi mai mic si mai usor

Noul Honda Civic va fi mai mic si mai usor

de Adrian Mitrea

Honda Civic Type-R (sursa - Honda)

Honda regandeste planurile pentru viitoarele modele, iar Civic, principalul automobil al constructorului auto japonez, va fi mai mic si mai usor, pentru o mai buna eficienta.

Honda intentiona sa faca noul Civic mai mare, insa acum doreste ca modelul sa fie mai mic. Cu toate acestea, Honda va face in asa fel incat interiorul sa para mai spatios, scrie Automotive News Europe (ANE), citandu-l pe directorul operatiunilor din cadrul Honda, Tsuneo Tanai.

Civic este important pentru Honda atat ca model in sine, cat si ca platforma, deoarece aceasta sta la baza modelelor FR-V, CR-V, Element si Stream.

Oficialul Honda a mai spus ca viitoarele hibride Honda vor avea, pe langa motorul pe benzina, doua motoare electrice in loc de unul in prezent. Aceasta solutie tehnica ar permite masinilor hibride Honda sa utilizeze mai multa energie electrica si mai putin carburant.

In plus, tehnologia cu doua propulsoare electrice va face ca hibridele japonezilor de la Honda sa fie capabile sa ruleze doar cu motoarele electrice, in conditiile in care acest lucru este aproape imposibil in prezent, asa cum am observat si in testul cu Honda Insight.

Planurile Honda privind noua generatie de masini hibride vor prinde contur ajutate de tehnologia bateriilor de noua generatie, care vor avea dimensiuni mai reduse.

Lasa un comentariu