Acasa Fisker Automotive Fisker Automotive a cumparat o uzina General Motors

Fisker Automotive a cumparat o uzina General Motors

de Adrian Mitrea

Fisker Karma (sursa - Fisker Automotive)

Producatorul american de masini hibride Fisker Automotive a cumparat de la gigantul auto General Motors (GM) uzina Wilmington, amplasata in Delaware, Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fabrica un automobil hibrid accesibil, care poarta numele de cod Nina.

Masina va avea in SUA un pret de 39.900 de dolari cu toate taxele incluse, a anuntat Fisker Automotive, intr-un comunicat.

Productia automobilului hibrid accesibil al Fisker va incepe in 2012. Fisker va crea astfel 2.000 de locuri de munca in fabrica si alte 3.000 de posturi in cadrul companiilor furnizoare de componente auto pana in 2014, cand va fi atinsa productia maxima, de 75.000-100.000 de masini pe an.

Uzina Wilmington a fost construita de GM in 1947 si a produs peste 8,5 milioane de masini printre care Chevrolet Impala, Chevrolet Malibu (modelul 1997-1999), Saturn L si decapotabilele Pontiac Solstice/Saturn Sky/Opel GT (care sunt una si aceeasi masina – n.r.).

Fisker Karma (sursa - Fisker Automotive)Mai mult de jumatate dintre masinile produse la Wilmington vor fi exportate, iar restul vor fi vandute in SUA.

Fisker Automotive a cumparat uzina pentru 18 milioane de dolari si va investi inca 175 de milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Fondurile vor proveni dintr-un imprumut de 528,7 milioane de dolari pe care Fisker l-a primit in septembrie de la Departamentul de Energie.

Suma obtinuta de Fisker face parte dintr-un total de 25 de miliarde de dolari, bani pe care statul ii acorda printr-un program de Productie de Vehicule cu Tehnologie Avansata (Advanced Technology Vehicle Manufacturing – ATVM).

Fisker este un nume care suna deja cunoscut multora dintre cei pasionati de lumea auto, desi compania a fost infiintata in 2007, de catre Henrik Fisker, fost designer la Aston Martin si BMW.

La doar doi ani de atunci, Fisker Automotive a prezentat lumii, la Salonul Auto de la Frankfurt, modelul hibrid Fisker Karma, o masina care ataca segmentul de lux, printr-un design care rivalizeaza cu Maserati Quattroporte si Porsche Panamera.

Chevrolet Impala, 1997-1999 Chevrolet Malibu, Saturn L-Series and the Pontiac Solstice/Saturn Sky/Opel GT roadsters

Lasa un comentariu