Acasa Revista Presei Revista presei, 21 oct.: Chinezii au cumparat zece milioane de masini in noua luni. Carburantul s-ar putea scumpi cu 20%

Revista presei, 21 oct.: Chinezii au cumparat zece milioane de masini in noua luni. Carburantul s-ar putea scumpi cu 20%

de Adrian Mitrea

 

Revista Presei

AutoPlus a fost intotdeauna cea mai buna sursa de informatii si poze spion din cadrul grupului Renault. Iar francezii vin de data aceasta cu o ultima informati in legatura cu numele viitorului SUV Dacia.

Potrivit jurnalistilor din hexagon, Dacia Duster va fi denumirea finala pe care o va avea noul model SUV Dacia ce isi va face debutul cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva, scrie promotor.ro.

Honda ia in considerare productia unei masini 100% electrice care sa fie vanduta in Europa, Asia si America, desi mult timp producatorul a respins ideea de a construi masini electrice, preferand sa lucreze la cele pe hidrogen. Totusi, pe termen lung Honda spune ca masinile pe hidrogen vor fi mai viabile, scrie Reuters, informatie preluata de hotnews.ro.

Benzina si motorina se vor scumpi cu 20% de la 1 ianuarie 2010, conform unei previziuni alarmante a celor de la Pricewaterhouse Coopers. Firma de consultanta prevede vremuri grele pentru automobilistii romani, anticipand ca de la 1 ianuarie 2010 benzina si motorina se vor scumpi cu 20% , potrivit promotor.ro.

China a atins pragul de 10 milioane de automobile vandute de la inceputul acestui an, conform unui anunt facut de agentia de presa China Noua care citeaza un raport al Asociatiei chineze a producatorilor auto, scrie capital.ro.

Vanzarile de motociclete au inregistrat o scadere de aproape 90% in primele sase luni ale acestui an, la un nivel de 908 unitati fata 8.251 in perioada similara a anului trecut, potrivit statisticilor Asocatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), informeaza Ziarul Financiar.

Directorul societatii fiduciare ce administreaza activele Opel, Fred Irwin, a cerut finalizarea rapida a vanzarii catre compania canadiana Magna, in contextul in care filiala europeana a grupului General Motors risca sa ramana fara lichiditati la mijlocul lunii ianuarie 2010, potrivit AFP, informatie preluata de Business Standard.

Infiniti ar putea lansa un model compact in urmatorii doi ani. La fel ca in cazul lui Lexus LF-Ch, compacta de la Infiniti va fi un model premium care va rivaliza BMW Seria 1 si Audi A3, scrie automarket.ro.

Lasa un comentariu