Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noul Renault Megane R.S. vine in Romania anul viitor

VIDEO, FOTO: Noul Renault Megane R.S. vine in Romania anul viitor

de Adrian Mitrea

Renault Megane R.S. (sursa - Renault)

Renault a dezvaluit specificatiile complete ale celui mai sportiv model al sau, noul Megane R.S., care va fi lansat in Romania anul viitor. Megane R.S. dezvolta acum 250 de Cai Putere (CP) si un cuplu de 340 Newton-metri (Nm), dintr-un motor turbo pe benzina de 2 litri.

Masina atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora, iar la prima suta ajunge in 6,1 secunde, se arata intr-un comunicat oficial al Renault.

Consumul de carburant declarat de producator este de 11,5 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi in oras. In extraurban Megane R.S. consuma 6,7%, iar consumul mixt este de 8,4%.specificatii tehnice Renault Megane R.S. (sursa - 0-100.ro)

Noul Megane R.S. dispune de tehnologia R.S. Dynamic Management, care permite sistemului de control al stabilitatii (ESP) sa lucreze in trei moduri diferite.

De asemenea, modelul are un sistem denumit R.S. Monitor, care indica parametrii motorului (presiunea in turbina, temperatura uleiului), ai franelor, dar si fortele G longitudinale (la acceleratie si franare) si laterale (ia curbe). R.S. Monitor mai afiseaza si timpul obtinut pe 400 de metri cu start de pe loc (14,1 secunde potrivit Renault) si timpii scosi la acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Noul Megane R.S. poate avea doua tipuri de suspensie. Prima este cea sport standard, iar optional poate fi comandata varianta Cup, care include si un diferential cu alunecare limitata.

Pentru a struni eficient cei 250 CP, Renault a montat pe noul Megane R.S. frane Brembo cu patru pistoane (pe rotile din fata).

Masina este fabricata in uzina Palencia din Spania, la fel ca si Megane cu cinci usi si Sport Tourer (break).

Lansarea in Romania va avea loc anul viitor, insa oficialii Renault Romania nu au comunicat un orizont de timp mai exact.

Click aici pentru galeria foto

2 comentarii

Cam greu 16 octombrie 2009 - 10:55

Stirea asta a aparut ieri mai pe toate posturile iar voi doar acum o puneti?

Reply
Cam greu 16 octombrie 2009 - 08:55

Stirea asta a aparut ieri mai pe toate posturile iar voi doar acum o puneti?

Reply

Lasa un comentariu