Acasa Revista Presei Revista presei, 14 oct.: Licitatie de 50 milioane euro „preparata” pentru Radacini Motors. Petrom a scumpit benzina

Revista presei, 14 oct.: Licitatie de 50 milioane euro „preparata” pentru Radacini Motors. Petrom a scumpit benzina

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Principalii importatori de pe piata auto au fost lasati cu ochii in soare de organizatorii licitatiei pentru dotarea cu masini in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Desi licitatia plecase bine, cu un Caiet de Sarcini curat, pe parcurs marii jucatori au fost eliminati si au demarat deja procedurile juridice pentru a contesta rezultatul acestei afaceri de stat, unde cea mai mare ciozvarta a fost prinsa de firma iranianului Ali Madadi, Radacini SRL, scrie Financiarul intr-o ancheta.

Ford tinteste o crestere a cotei de piata in Romania, insa nu poate preciza daca punctul maxim al crizei a fost atins si nici in cat timp vanzarile de pe piata autohtona vor trece pe crestere, a declarat pentru NewsIn, vicepresedintele Ford pentru Marketing, Vanzari si Service, Ingvar Sviggum, potrivit stiriauto.ro.

Franta, Italia si Germania au solicitat Comisiei Europene (CE) amanarea sau atenuarea reducerii emisiilor de dioxid de carbon ale vehiculelor comericale usoare, potrivit unor surse comunitare, informeaza MEDIAFAX.

Un studiu JD Power a dezvaluit faptul ca generatia care are intre 12 si 29 de ani nu manifesta un interes deosebit pentru automobile. Cercetatorii anunta ca internetul este de vina pentru aceasta scadere a interesului pentru automobile, potrivit automarket.ro.

Petrom a majorat, marti, pretul benzinei cu sapte bani/litru si pe cel al motorinei cu sase bani/litru, a anuntat compania, informeaza MEDIAFAX.

Lasa un comentariu