Acasa Saloane Auto Salonul Auto de Frankfurt s-a incheiat, fara urma de criza sau ingrijorare

Salonul Auto de Frankfurt s-a incheiat, fara urma de criza sau ingrijorare

de Adrian Niculescu

Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2009

A 63-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt, inceputa pe 17 septembrie, si-a inchis portile duminica (27 septembrie), iar organizatorii spun ca numarul de vizitatori a depasit asteptarile. Desi criza financiara a lovit puternic industria auto, la Frankfurt nu am observat semne de ingrijorare printre constructori, ci doar o orientare puternica spre ecologie.

In cifre, Salonul Auto de la Frankfurt ar insemna:

  • 850.000 de vizitatori, cu 100.000 mai multi decat asteptau organizatorii si in scadere cu doar 5,5% fata de editia precedenta
  • Peste 80 de premiere mondiale
  • Peste 700 de expozanti

Noi, cei de la 0-100.ro am fost in echipa completa la Frankfurt si ti-am transmis fotografii de la standuri odata cu dezvaluirea premierelor. Le poti revedea pe cele mai importante aici.

Mai interesante decat premierele au fost cu siguranta conceptele, deoarece ale anunta viitoare modele si noi tendinte in lumea auto, insa nimic nu ar avea valoare fara… fete.

Constructorii germani s-au simtit, evident, ca acasa, iar francezii au prezentat concepte interesante, semn ca nu lasa garda jos. Cu toate acestea, cateva nume sonore au lipsit, invocand criza: Honda, Nissan, Mitsubishi, Chevrolet si Cadillac (detalii).

Urmatorul salon auto de calibru international este cel de la Tokyo, care se va desfasura intre 21 octombrie si 4 noiembrie in acest an.

Lasa un comentariu