Acasa Jaguar Land Rover lanseaza LRX in 2011 si inchide una din cele trei uzine din Marea Britanie pana in 2015

Land Rover lanseaza LRX in 2011 si inchide una din cele trei uzine din Marea Britanie pana in 2015

de Adrian Niculescu

Land Rover LRX (sursa - Land Rover)

Grupul indian Tata Motors, proprietarul constructorului britanic Jaguar Land Rover, va lansa modelul Range Rover LRX in 2011, masina care va sparge mai multe recorduri: va fi cel mai mic model Range Rover construit vreodata, cel mai usor si cel mai economic, a anuntat constructorul. Vestile Tata Motors nu se opresc insa aici, grupul avand planuri sa inchida una dintre cele trei uzine Jaguar Land Rover din Marea Britanie, pana in 2015.

Numele LRX nu a fost confirmat oficial de Land Rover pentru cel mai mic model, cele trei litere fiind purtate de modelul concept care anunta lansarea masinii. Prin urmare, este posibil ca versiunea de serie sa poarte alta denumire, insa un lucru este cert: modelul va fi disponibil in peste 100 de tari din lume si reprezinta o dezvoltare fireasca a gamei Land Rover.

Pe de alta parte, Tata Motors vrea sa inchida una dintre cele trei fabrici din Marea Britanie „pana la jumatatea urmatorului deceniu”, adica pana in 2015.

Grupul indian apeleaza la aceasta masura radicala pentru a readuce marcile Jaguar si Land Rover pe profit, mai ales in conditiile in care capacitatea de productie a uzinelor este utilizata la 60% din potential in prezent, productia fiind redusa cu 100.000 de unitati.

Cu toate acestea, Tata Motors se angajeaza sa extinda gamele Jaguar si Land Rover.

„Portofoliile ambelor marci vor fi extinse prin produse care vor penetra noi segmente, pastrand designul specific Jaguar si Land Rover, performanta si excelenta tehnologica. Mai mult, o noua generatie de sedanuri, masini sport si SUV-uri cu greutate redusa si cu tehnologii hibride si electrice vor ajuta la imbunatatirea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon”, se arata intr-un comunicat al Jaguar Land Rover.

Lasa un comentariu