Acasa General Motors General Motors India si Reva Electric Car Company vor produce masini electrice

General Motors India si Reva Electric Car Company vor produce masini electrice

de Adrian Niculescu

REVA NXG electric (sursa - REVA)

General Motors (GM) India si REVA Electric Car Company au semnat, joi (24 septembrie), un acord de colaborare pentru dezvoltarea de autovehicule electrice destinate pietei indiene, a anuntat General Motors South-East Europe (GMSEE), reprezentantul GM in Romania.

GM India (care detine doua unitati de productie) si REVA vor dezvolta impreuna platforme auto, tehnologii pentru autovehicule electrice si sisteme avansate de comanda pentru autovehicule.

Obiectivul comun este de a crea si lansa un autovehicul de mici dimensiuni, convenabil ca pret, destinat consumatorilor interni, a carui productie va incepe la sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat al GMSEE.

„Vom lucra indeaproape si cu guvernul Indiei, care si-a anuntat obiectivul de a reduce dependenta de carburanti minerali, prin dezvoltarea unei infrastructuri pentru autovehicule electrice”, a declarat, in comunicat, presedintele si directorul general al GM India, Karl Slym.

GM studiaza mai multe surse alternative de energie si optiuni tehnologice avansate pentru indeplinirea diverselor nevoi ale clientilor din intreaga lume.

Grupul considera ca autovehiculele propulsate electric cu baterie si tehnologia celulelor de carburant alimentate cu hidrogen reprezinta cea mai buna solutie pe termen lung pentru transportul sustenabil de persoane. Compania va continua propriile studii si proiecte de dezvoltare in acest domeniu, se arata in comunicat.

GM si-a deschis recent propriul laborator global de sisteme de baterii, care este cel mai mare si mai avansat laborator de baterii din punct de vedere tehnologic din Statele Unite ale Americii (SUA).

Noul laborator va gestiona resursele globale de inginerie in domeniul sistemelor avansate de baterii ale companiei GM si va accelera introducerea autovehiculelor propulsate electric, inclusiv a modelului Chevrolet Volt, precum si a autovehiculelor hibride plug-in, a celor hibride electrice si a celor cu celule de carburant.

GM estimeaza ca modelul Chevrolet Volt, a carui productie va incepe in SUA la sfarsitul anului 2010, va putea parcurge o distanta de pana la 40 de mile (64 de kilometri) pe baza de energie electrica provenita in urma unui singur ciclu de incarcare a bateriei si ca isi va autonomia totala va depasi 300 de mile (483 de kilometri) cu ajutorul motorului-generator alimentat cu carburant fosil.

REVA Electric Car Company, cu sediul in Bangalore, India, a fost prima companie care a vandut autovehicule electrice. Firma are o experienta de peste 14 ani in cercetare si dezvoltare in domeniul autovehiculelor electrice. Aceasta isi comercializeaza produsele si efectueaza teste de piata in peste 24 de tari din Asia, Europa si America Latina.

Compania detine cel mai mare parc auto de autovehicule electrice, cu peste 3.000 de autovehicule in circulatie.

General Motors, unul dintre cei mai mari producatori auto din lume, activeaza din anul 1908 si desfasoara activitati comerciale in aproape 140 de tari.

GM si partenerii sai strategici construiesc autovehicule si camioane in 34 de tari, pentru care asigura service si pe care le comercializeaza sub marcile Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall si Wuling.

Lasa un comentariu