Acasa Audi FOTO: Audi A5 Sportback a fost lansat in Romania, alte cinci noutati vin anul viitor

FOTO: Audi A5 Sportback a fost lansat in Romania, alte cinci noutati vin anul viitor

de Adrian Niculescu

seful Audi in Romania, Mihai Halmagianu, alaturi de Audi A5 Sportback (sursa - 0-100.ro)

Modelul Audi A5 Sportback, a treia varianta de caroserie din gama A5, dupa Coupe si Cabriolet, a fost lansat joi (17 septembrie) in Romania, la preturi cuprinse intre 34.840 euro si 50.373 euro, inclusiv TVA. Audi nu mai lanseaza nimic in acest an, dar are pregatite cinci noutati pentru 2010, printre care si modelul Audi A1, care va concura cu Mini.

Audi A5 Sportback este disponibil cu trei motorizari pe benzina si patru diesel si poate fi echipat cu un sistem de tractiune integrala (quattro), in functie de motorizare. Pentru Audi A5 Sportback este disponibila o cutie de viteze manuala cu sase trepte, precum si doua tipuri de transmisii automate.

Pretul de baza de 34.480 euro, inclusiv TVA, este valabil pentru Audi A5 Sportback echipat cu un motor pe benzina turbo de 2 litri, care dezvolta 180 Cai Putere (CP). Celelalte motorizari pe benzina sunt de 2 litri turbo, de 211 CP, respectiv de 3,2 litri – propulsor care dezvolta tot 211 CP.

Versiunea cea mai scumpa dispune de un motor diesel de 3 litri care dezvolta 239 CP. Pe langa propulsorul diesel de 3 litri, gama propulsoarelor alimentate cu motorina mai include un motor de 2 litri, disponibil in doua variante de putere, de 143 CP, respectiv 170 CP, precum si un motor de 2,7 litri care dezvolta 190 CP.

Importatorul Audi, Porsche Romania, are 15 comenzi pentru A5 Sportback si estimeaza ca va mai incheia inca 15-20 de contracte pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in 2010 sa fie livrate 80-100 de exemplare A5 Sportback.

Anul viitor vin R8 Spyder si Audi A1

Prima noutate pe care o va aduce Audi anul viitor este noua limuzina A8, urmata de varianta decapotabila a modelului sport R8, denumita R8 Spyder.

Va urma Audi TT restilizat (facelift), in septembrie va veni Audi A1, iar in octombrie-noiembrie Audi A7.

„Credem ca Audi A1 va aduce clienti noi in curtea noastra, deoarece ataca un segment neacoperit de Audi. Intra in segmentul marcii Mini”, a declarat directorul marcii Audi in Romania, Mihai Halmagianu.

Audi vrea primul loc in segmentul premium in Romania

Audi spera sa incheie anul ca cea mai bine vanduta marca premium de pe piata, la fel ca anul trecut.

„Am fost pe primul loc in primele trei luni, insa ulterior am fost depasiti de Mercedes-Benz care ocupa locul intai si in prezent. Cred ca dupa septembrie vom redobandi locul intai”, a spus seful Audi.

Retea si vanzari

Audi are in prezent in Romania 16 dealeri, dintre care doi si-au inceput activitatea in acest an, in orasele Targu Mures si Baia Mare.

Reteaua de complexuri Auto integrate Audi avea in primavara acestui an 14 amplasamente. Halmagianu declara atunci ca in acest an vor mai fi deschise cinci unitati, in urma unor investitii de 20 de milioane de euro.

Tinta de vanzari a Audi pentru acest an este de 1.400-1.500 de unitati, ceea ce ar reprezenta o scadere de cel putin 50% a vanzarilor fata de anul precedent.

Intre 70% si 80% dintre cumparatorii Audi sunt persoane juridice, iar restul persoane fizice.

In primele sapte luni din acest an livrarile de masini Audi au scazut cu 53,4%, la 827 masini, declinul pietei fiind de 52,2%, la 82.821 unitati.

Lasa un comentariu