Acasa Bentley UPDATE – FOTO: Grupul Volkswagen a prezentat noutatile inainte de deschiderea Salonului din Frankfurt

UPDATE – FOTO: Grupul Volkswagen a prezentat noutatile inainte de deschiderea Salonului din Frankfurt

de Adrian Mitrea

Lamborghini Reventon

Grupul Volkswagen a prezentat principalele noutati pe care le-a adus la Salonul Auto de la Frankfurt cu o zi inainte, luni seara. Volswagen a prezentat conceptul electric e-up!, Lamborghini a adus Reventon, iar Bugatti a venit cu Veyron-ul Sang Bleu.

Conceptul Volkswagen e-up! Are un motor electric de 60 kW, care dezvoltă un cuplu maxim de 210 Newton-metri.

Maşina este capabilă să parcurgă 130 de kilometri dacă bateriile au fost încărcate complet, viteza maximă fiind de 130 de kilometri pe oră. Acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră se realizează în circa 11 secunde, potrivit Volkswagen.

Lamborghini Reventon costa 1,1 milioane de euro, are un motor de 670 Cai Putere, atinge 100 de kilometri pe ora in 3,4 secunde si are o viteza maxima de 320 km/h. Lamborgini va fabrica doar 15 exemplare Reventon.

Bugatti Sang Bleu este estimat la peste 1,5 milioane de euro si are 1.001 Cai Putere.

Audi a venit cu A8 Spider, echipat cu un motor de 5,2 litri V10, de 525 Cai Putere. R8 Spider ajunge ka 100 de kilometri pe ora in 4,1 secunde, iar viteza maxima ajunge la 300 km/h.

Bentley Mulsanne a fost si el prezent, model care devine nava amiral a marcii.

Nici marcile mai ieftine nu au trecut neobservate. Skoda a venit cu Superb Combi, iar Seat cu un concept, Ibz, care prefigureaza viitorul break Ibiza.

UPDATE: In prima zi de Salon, 15 septembrie, Volkswagen a dezvaluit si conceptul L 1, un model echipat cu un motor diesel cu doi cilindri, care dezvolta 39 de Cai Putere, dar care este ajutat de un propulsor electric, de 14 Cai Putere, care face legatura motorului cu transmisia DSG cu sapte trepte.

Lasa un comentariu