Acasa Opel FOTO: Noul Opel Astra debuteaza la Frankfurt, alaturi de Opel Ampera, si vine in Romania la inceputul anului viitor

FOTO: Noul Opel Astra debuteaza la Frankfurt, alaturi de Opel Ampera, si vine in Romania la inceputul anului viitor

de Adrian Niculescu

Noul Opel Astra (sursa - Opel)

Opel prezinta noua generatie a modelului Astra la jumatatea lunii septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, alaturi de modelul hibrid Opel Ampera, derivat din Chevrolet Volt, a anuntat Opel. Desi Ampera nu va intra in productie curand, noul Opel Astra va ajunge in Romania pana in martie 2010.

Noua generatie Opel Astra este al zecelea model din clasa compacta lansat de-a lungul timpului de Opel si va fi disponibil cu patru motorizari pe benzina si patru diesel, a anuntat General Motors South-East Europe (GMSEE).

Propulsorul de baza pe benzina are 1,4 litri si dezvolta 100 Cai Putere (CP). Celelalte motorizari pe benzina sunt de 1,6 litri (115 CP), de 1,4 litri turbo (140 CP) si de 1,6 litri turbo (180 CP).

specificatiile tehnice ale motoarelor pe benzina

Motorizarea diesel de baza este de 1,3 litri si are 95 CP. Un motor de 1,7 litri este disponibil in doua variante de putere, de 110 CP, respectiv 125 CP, iar cel mai puternic propulsor diesel, de 2 litri, dezvolta 160 CP.

specificatiile tehnice ale motoarelor diesel

Opel Ampera, hibridul plug-in al Opel

Opel Ampera are cinci usi si patru locuri pentru pasageri si foloseste o tehnologie (Voltec) care presupune utilizarea electricitatii ca sursa principala de energie, benzina fiind sursa secundara.

Rotile modelului Ampera sunt actionate electric in orice moment si la orice viteza de deplasare. Pentru calatorii cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora, masina functioneaza exclusiv pe baza energiei electrice stocate in bateria litiu-ion de 16 kWh, avand emisii zero de dioxid de carbon, potrivit Opel.

Atunci cand bateria este descarcata, autonomia modelului Ampera este extinsa datorita energiei electrice asigurate de un motor-generator pe benzina. Masina poate avea o autonomie totala de pana la 500 de kilometri.

Acumulatorii masinii pot fi alimentati si de la orice priza obisnuita de curent electric.

Lasa un comentariu