Acasa Revista Presei Revista presei, 11 august: Preturile la masini incep sa creasca. Familia Pininfarina vrea sa vanda afacerea

Revista presei, 11 august: Preturile la masini incep sa creasca. Familia Pininfarina vrea sa vanda afacerea

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Nici populatia si nici companiile nu vor mai avea bani disponibili pentru a cumpara masini second-hand in urmatoarele cinci luni, ceea ce ar putea duce la o scadere abrupta a vanzarilor, estimeaza jucatorii din piata auto locala, potrivit Business Standard.

Preturile masinilor au inceput sa creasca in ultimele doua luni pe masura ce dealerii marcilor de volum si-au redus stocurile si implicit discounturile s-au micsorat, potrivit jucatorilor din piata auto. De la inceput a fost gresita politica de reduceri de preturi. Masinile nu se vand pentru ca nu se dau discounturi, ci pentru ca nu exista finantare”, a declarat Viorel Niculescu, fostul sef al Romcar, importatorul Ford in Romania, relateaza Ziarul Financiar.

Familia Pininfarina, care detine celebra casa de design auto italiana cu acelasi nume, vrea sa vanda pachetul majoritar de actiuni pe care il detine si in acest sens a angajat banca italiana Leonardo, potrivit Reuters. Pininfarina a desenat modele precum Ferrari California, Alfa Romeo Brera, Alfa Romeo Spider, Ferrari 599 GTB Fiorano, Ford Focus CC si Maserati GranTurismo, scrie stiriauto.ro.

Lasa un comentariu