Acasa Chery Masinile chinezesti marca Chery, aduse in Romania de o firma israeliana

Masinile chinezesti marca Chery, aduse in Romania de o firma israeliana

de Adrian Niculescu

 

Chery cars

Masinile chinezesti marca Chery vor fi distribuite in Romania de o divizie a Shlomo Holdings, a anuntat grupul israelian printr-un comunicat remis bursei de Tel Aviv, citat de bloomberg.com. Chery este un nume putin cunoscut in Europa, dar cei care au auzit de aceasta marca stiu ca in 2005 a fost data in judecata de catre Daewoo (parte a General Motors) pentru ca a copiat modelul Matiz.

Constructorul auto Chery Automobile a fost fondat in 1997, este controlat de statul chinez si este cel mai puternic dintre cei aproape 80 de constructori auto din China. Prima masina a fost fabricata in decembrie 1999. Chery produce mai multe modele, ca A1, QQ3, QQ6, A3 Hatchback, A3, A5, Eastar, Eastar Cross, Cowin, Tiggo, Karry si Riich.

Desi nu se stie ce companie va importa masinile in Romania si mai ales de cand, grupul Shlomo este prezent in Romania prin firme care au legatura cu industria auto.

Schlomo detine New Kopel, care a intrat pe piata romaneasca in anul 2005 prin preluarea Union Motors, iar in mai 2006 a achizitionat licenta pentru Romania a companiei Sixt, una dintre cele mai mari firme germane specializate in servicii de inchiriere de autovehicule.

Sixt New Kopel si AAA Auto Group (Cehia) au infiintat, in luna februarie a acestui an, o companie mixta, denumita AAA New Kopel, care sa comercializeze masini second-hand, automobile detinute anterior de Sixt si care au fost folosite in baza unor contracte de leasing. Sixt New Kopel controleaza 95% din noua entitate, in timp ce AAA Auto Group restul de 5%, cu optiunea de majorare pana la 49%.

Lasa un comentariu