Acasa Romania Un loc de parcare in Bucuresti costa mai mult decat in Berlin, Lisabona sau Varsovia

Un loc de parcare in Bucuresti costa mai mult decat in Berlin, Lisabona sau Varsovia

de Adrian Niculescu

Citroen C3 Picasso parcat (sursa - 0-100.ro)

Pretul lunar platit pentru un loc de parcare in Bucuresti a crescut in acest an, fata de 2008, cu 33%, la 205 dolari, depasind astfel nivelurile din Berlin, Lisabona sau Varsovia, dar mentinandu-se sub cele din Sofia si Budapesta, potrivit companiei de servicii imobiliare Colliers International, citata de MEDIAFAX.

Bucurestiul se afla in acest an pe locul 16 din 48 de orase in EMEA, in functie de tariful lunar pentru unloc de parcare , in conditiile in care anul trecut datele companiei de servicii imobiliare Colliers plasau Capitala pe pozitia 11.

Studiul analizeaza locurile de parcare din centrul Capitalei si care nu sunt ocupate in baza unui abonament.

Potrivit unui studiu, realizat la nivel global de Colliers, in acest an, un loc de parcare din Bucuresti costa 205,23 dolari, in conditiile in care anul trecut tariful era de 153,86 dolari.

Parcarile din Capitala Romaniei sunt, potrivit Colliers, mai scumpe decat in Berlin, unde costul pentru o luna ajunge la 176,93 dolari, Varsovia – 184 dolari, Lisabona – 169,85 dolari si Abu Dhabi – 105 dolari.

Sofia inregistreaza insa tarife lunare superioare celor din Bucuresti, cu un nivel de 283 dolari, la fel si Budapesta, cu 295 dolari.

Cele mai mari tarife lunare din EMEA se inregistreaza in Londra – zona City, unde un loc de parcare costa 1.020 dolari, in London – West End – 955,51 dolari, Amsterdam- 805,36 dolari,, Zurich – 515,74 dolari, Milan – 495,39 dolari.

La polul opus, cele mai reduse costuri lunare la parcare se regasesc in Johannesburg, Durban si Pretoria, toate din Africa de Sud, unde se inregistreaza 71,45 dolari, 80,96 dolari, respectiv 90,66 dolari.

2 comentarii

gigel 21 iulie 2009 - 18:22

Mai usor cu copy paste-ul de la Mediafax. Iti dau un sfat prietenesc, vor porni o campanie impotriva celor care preiau stiri de la ei si chiar daca dai sursa esti pasibil de penalizari, asa ca mai usor cu taiatul de la ei si lipitul de la ei. Doar cei agreati, din acelasi grup adica, vor mai avea dreptul sa faca asta…

Reply
Liviu 22 iulie 2009 - 00:57

Salut! Si in ce va consta campania asta? Eu vad problema asa: stirea este pe site-ul MEDIAFAX pe care-l poate citi oricine (deci nu cu abonament), si, din moment ce este "la liber" poate fi preluata, evident prin citarea sursei, cu link.

MEDIAFAX are alte probleme cu cei care preiau stiri si nu citeaza deloc…

Oricum, multumesc de pont. S-a intamplat ca azi sa fie la ei stiri interesante pe auto. Alteori nu sunt deloc.

Reply

Lasa un comentariu