Acasa Revista Presei Revista presei, 16 iulie: Noul Opel Astra, din 2010 in Romania. Dacia continua cucerirea Europei. Bugatti pregateste un sedan

Revista presei, 16 iulie: Noul Opel Astra, din 2010 in Romania. Dacia continua cucerirea Europei. Bugatti pregateste un sedan

de Adrian Niculescu

Revista PreseiA patra generatie a Opel Astra in varianta hatchback cinci usi va ajunge pe piata romaneasca in debutul anului viitor, iar break-ul ar putea ajunge tot la anul, dar nu s-a confirmat oficial, au spus pentru Hotnews.ro reprezentantii Opel la o conferinta de prezentare a designului noului Astra. Pe de alta parte, productia modelului Astra Classic in Polonia va inceta spre finalul anului, iar printre lansarile viitoare ale Opel se numara o noua generatie Meriva, scrie hotnews.ro.

Luna iunie marcheaza prima crestere a vanzarilor de masini noi din Uniunea Europeana, din ultimele 14 luni, principalul motiv fiind programele ce includ prime de casare pentru achizitionarea de automobile noi. Astfel, conform datelor statistice publicate de Asociatia constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in iunie au fost vandute cu 2,4% mai multe masini decat in luna precedenta, iar numarul autoturismelor inmatriculate s-a ridicat la aproape 1,5 milioane, potrivit Capital.

Grupul american General Motors, iesit din faliment saptamana trecuta, a anuntat, miercuri, planuri de a investi un miliard de dolari, pana in 2012, in Brazilia, pentru a dezvolta o noua gama de autovehicule destinata pietei din America Latina. Cea mai mare parte a fondurilor ar urma sa fie investite pentru extinderea uzinei din orasul Gravatai, relateaza MEDIAFAX.

Numarul de autoturisme noi Dacia inmatriculate in Uniunea Europeana (UE) si Islanda, Norvegia si Elvetia a urcat, in primul semestru, cu 28,6%, la 117.131 de unitati, marca romaneasca aflata in portofoliul Renault inregistrand cel mai puternic avans, potrivit datelor prezentate miercuri de ACEA. In luna iunie, inmatricularile Dacia in cele 28 de tari (UE fara Cipru si Malta, plus cele trei state din afara blocului comunitar) au avansat cu 58,2%, la 27.144 de autoturisme, compania consemnand de asemenea cea mai accentuata crestere, reiese dintr-un raport lunar al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), prezentat miercuri si citat de MEDIAFAX.

Bugatti lucreaza la un nou model sedan de patru locuri, al carui nume va fi Bordeaux, potrivit publicatiei AutoExpress. Vehiculul va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt. Rapoarte anterioare informau ca numele viitorului supercar ar putea fi Bugatti Royale, potrivit stiriauto.ro.

Lasa un comentariu