Acasa Carburanti Revista presei, 9 iulie: Petrom si Rompetrol au ieftinit carburantii. Solutie IT pentru constatarea amiabila. Austria a terminat banii pentru „Rabla”

Revista presei, 9 iulie: Petrom si Rompetrol au ieftinit carburantii. Solutie IT pentru constatarea amiabila. Austria a terminat banii pentru „Rabla”

de Adrian Niculescu

revista presei

Petrom va reduce, joi, pretul benzinei premium fara plumb cu trei bani pe litru si pe cel al motorinei euro diesel 5 cu doi bani pe litru, a anuntat compania detinuta de grupul austriac OMV, scrie MEDIAFAX, sursa de la care aflam ca si Rompetrol a ieftinit carburantii: benzina cu sapte bani si motorina cu cinci bani pe litru.

Generali Asigurari a propus Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare (UNSAR) dezvoltarea unei aplicatii IT comune la nivelul intregii piete, in care sa fie introduse datele completate pe formularul de constatare amiabila de partile implicate in accident, stabilind vinovatul accidentului, precum si schema producerii acestuia, potrivit Capital.

Fondurile pentru programul Rabla din Austria s-au epuizat la trei luni dupa inceperea actiunii, piata auto a tarii central europene trecand pe plus datorita initiativei de care au beneficiat 30.000 de oameni, noteaza agentia AFP, citata de HotNews.ro.

Piata auto din Rusia aduce tristete constructorilor, chiar daca unele marci sclipesc prin cresteri remarcabile. Vanzarile de automobile noi au scazut cu 56% in luna iunie pe piata ruseasca, inregistrand insa o usoara revenire, de doua procente, comparativ cu luna anterioara (58% – n.r.), a anuntat Asociatia Afaceristilor Europeni (AAE), potrivit Capital.

Lasa un comentariu