Acasa Aston Martin Aston Martin va lansa o maşină mică derivată din Toyota iQ

Aston Martin va lansa o maşină mică derivată din Toyota iQ

de Adrian Niculescu

astontoyota

Celebrul constructor britanic de maşini sport de lux, Aston Martin, va lansa o maşină mică de oraş, denumită Cygnet, care va fi produsă de Toyota, având la bază modelul Toyota iQ, despre care constructorul spune că este cel mai mic autoturism de patru locuri din lume, scrie Automotive News Europe (ANE), citând Reuters.

„Mai avem mult de muncă, dar am încredere că acest proiect va deveni realitate într-un timp nu prea îndepărtat”, a declarat directorul general executiv al Aston Martin, Ulrich Bez.

Aston Martin Cygnet va fi lansat în Europa, însă alte detalii privind producţia, data lansării şi preţul nu au fost stabilite, potrivit unui oficial Toyota.

Maşinile Aston Martin sunt celebre pentru performanţe deosebite şi pentru apariţiile în filmul „James Bond”, dar şi pentru preţurile ridicate.

Este de aşteptat ca Aston Martin Cygnet să fie mult mai scump decât Toyota iQ. Aceasta a fost lansată la jumătatea lunii iunie în România şi costă între 13.031 euro şi 16.000 de euro cu TVA inclus. Cygnet, care va fi fabricat de Toyota, sub numele şi pentru Aston Martin va fi singurul contract de producţie al japonezilor de la Toyota cu o altă marcă.

Lasa un comentariu