Acasa Mercedes-Benz Mercedes prezinta viitorul in materie de protectie in caz de accident

Mercedes prezinta viitorul in materie de protectie in caz de accident

de Adrian Niculescu

merccrashprotection86

Mercedes a fost dintotdeauna un producator auto care s-a mandrit cu performantele sale in materie de siguranta a pasagerilor. Odata cu prototipul ESF 2009, compania germana prezinta cele mai noi creatii menite sa ii protejeze cat mai bine pe ocupantii automobilelor sale. Prototipul va fi prezentat in mod oficial saptamana viitoare.

merccrashprotection88

In modelele actuale exista deja un sistem numit Pre-safe, al carui scop este sa detecteze o coliziune frontala iminenta si sa franeze automat, pregatind in acelasi timp centurile de siguranta pentru impact.

Dar viitorul suna bine pentru ca noul sistem aflat pe ESF va putea detecta nu numai coliziunile frontale dar si cele laterale si din spate. Nu numai ca le va detecta, dar va intreprinde actiuni specifice cu secunde inainte de impact pentru a maximiza sansele de supravietuire ale ocupantilor.

merccrashprotection90

Unul dintre lucrurile inovative pe care le face noul sistem este sa umple foarte repede cu gaz niste tuburi goale montate in usi, pentru a reduce forta impactului asupra pasagerilor.

De asemenea, ocupantii locurilor din fata vor fi „propulsati” catre mijlocul masinii gratie unor arcuri special montate.

O astfel de miscare, dupa cum iti poti inchipui, ar putea genera o puternica lovitura de cap intre sofer si pasagerul din dreapta lui. Din fericire, Mercedes a instalat un air-bag intre cei doi pentru a evita aceasta situatie.

Noul pre-safe este capabil acum sa detecteze si coliziunile din spate, actionand franele cu putin timp inainte de impactul efectiv astfel incat masina sa nu ajunga in calea altor automobile, impinsa de forta accidentului, potrivit Carmagazine.

Lasa un comentariu