Acasa Sport AutoRally Raliul Dakar, editia 2010

Raliul Dakar, editia 2010

de Adrian Niculescu

vw_090605_0165

Circa 8.500 de kilometri din Buenos Aires, cel mai mare oras al Argentinei, cu peste 12 milioane de locuitori, pana in orasul portuar Antofagasto din nordul statului Chile. Acesta este traseul pe care vor trebui sa-l strabata participantii la editia 2010 a raliului Dakar.

Conform organizatorilor, vor exista mai multe portiuni de off-road si desert anul acesta. Nici cea mai arida zona din lume, desertul Atacama, nu va fi ocolita in aceasta cursa care va forta limitele fizice ale pilotilor si ale ale masinilor.

Castigatorii de anul trecut, Volkswagen, doresc desigur sa isi apere titlul.

Fiind primul producator auto din instoria cursei care a reusit sa castige cu o masina diesel, anul acesta germanii vor prezenta la linia de start patru Touareg-uri modificate.

Perechile de soferi vor fi: Carlos Sainz/Lucas Cruz Senra (Spania/Spania), Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk (Qatar/Germania), Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (Africa de Sud/Germania), Mark Miller/Ralph Pitchford (Statele Unite/Africa de Sud).

Giniel de Villiers, primul pilot originar din Africa care a reusit sa castige raliul a declarat ca se asteapta la un traseu dificil si plin de surprize.

Volkswagen se pregateste pentru Dakar, participand la alte doua raliuri intre timp, unul din ele desfasurandu-se in America de Sud.

El se numeste  „Rallye dos Sertões”, si va avea loc in Brazilia in timpul acestei veri. Cu siguranta dupa terminarea sa pilotii Volkswagen vor fi mai familiarizati cu conditiile terenului care ar trebui sa fie similare cu mari portiuni din Dakar.

Lasa un comentariu