Acasa Curiozitati Volvo intra in liga verde

Volvo intra in liga verde

de Adrian Niculescu

volvopluginhybrid

Intr-un deal 100% suedez, Volvo a batut palma cu Vattenfall pentru producerea unor masini hibrid diesel-electrice ce vor avea niste emisii de dioxid de carbon scazute (cam 50 de grame pe kilometru). Cele doua companii isi vor imparti sarcinile, Vattenfall fiind responsabila pentru echiparea cu acumulatori electrici a masinilor si reincarcarea acestora.

De obicei problema reprezentata de astfel de masini hibrid electrice este timpul lor de reincarcare mult prea mare. In ceea ce priveste bateriile lithiu-ion ce vor fi prezente pe noile hibride, Volvo a declarat ca vor putea fi incarcate la 100% dintr-o priza standard in doar cinci ore, potrivit CARmagazine.

Ei au mai precizat ca bateria primeste putere si de fiecare data cand soferul franeaza.

Noua gama hibrida va folosi cam o treime din combustibilul necesar unei masini standard. Mai mult, conform producatorului suedez, motoarele sale vor putea functiona cu un carburant sintetic special, care va fi reciclabil.

Se pare ca lucrurile se misca destul de repede in Suedia, Volvo fiind pregatit sa prezinte un prototip hibrid al modelului V70 in aceasta vara. Productia de serie este asteptata sa inceapa in 2012.

Presedintele Volvo, Stephen Odell a declarat: „As merge chiar atat de departe incat sa spun ca modelul hibrid lansat de Volvo in 2012 va fi o masina de vis”.

O declaratie destul de magulitoare pentru noua masina, dar in conditiile in care stocurile de petrol incep sa se epuizeze,  in viitor s-ar putea ca o masina de vis sa fie pur si simplu una care mai reuseste sa se deplaseze.

Lasa un comentariu