Acasa Opel Germania aproba vanzarea pachetului majoritar al Opel catre Magna si o banca din Rusia

Germania aproba vanzarea pachetului majoritar al Opel catre Magna si o banca din Rusia

de Adrian Niculescu

opel-logo-580x

Dupa cum anuntam zilele trecute, Magna International era intr-o pozitie foarte buna pentru a prelua Opel din bratele deja falimentarului General Motors, in urma unei intelegeri trilaterale intre GM, guvernul german si Opel.

Negocierile au durat sase ore si s-au desfasurat in spatele usilor inchise ale cabinetului cancelarului german Angela Merkel.

Se pare ca argumentul decisiv care a dus la concluzionarea lor a fost conversatia telefonica ce s-a desfasurat ieri intre cancelar si presedintele american, Barack Obama. Conform celor spuse de Merkel, amandoi au convenit ca lucrurile trebuie finalizate cat mai repede cu putinta. Banca rusa Sberbank, controlata de guvernul de la Moscova, ajuta in mare parte finantarea si primeste si aceasta 35% din actiuni.

Oferta Magna a fost preferata celei a Fiat desi nici ea nu este lipsita de pierderea unor locuri de munca. Mai precis, 11.000 de muncitori Opel dintr-un total de 55.000 isi vor pierde slujbele. Inca nu este clar in ce tara exact vor avea loc aceste concedieri si cum vor fi ele distribuite, potrivit Reuters.

Lasa un comentariu