Acasa Evenimente Mazda serbeaza 20 de ani de MX-5 pe circuitul de la Le Mans

Mazda serbeaza 20 de ani de MX-5 pe circuitul de la Le Mans

de Adrian Niculescu

mx5_proto_24h_lemans_01__jpg300

Este greu de crezut ca au trecut deja 20 de ani de la momentul cand Mazda a aratat lumii intregi cum se construieste o decapotabila populara. Compania japoneza a lansat invitatii catre 200 de posesori ai masinii din toata Europa, pentru o petrecere care va avea loc cu ocazia cursei de 24 de ore de la „Le Mans”, luna viitoare.

De-a lungul a 20 de ani si trei generatii, Mazda a reusit sa vanda 850.000 de modele MX-5, acesta ramanand unul dintre cele mai accesibile roadstere disponibile pe piata. Desi nu a fost niciodata o masina puternica, MX-5-ul a beneficiat dintotdeauna de o forma compacta si o greutate redusa.

Nervozitatea masinii combinata cu un tren de rulare echilibrat, foarte eficient in transmiterea puterii motorului catre roti si in general unul dintre cele mai simple sisteme instalate vreodata pe un roadster au rezultat intr-un numar foarte mare de fani ai masinii produse de Mazda.

Posesorii de MX-5 care doresc sa participe ar trebui sa isi contacteze clubul national MX-5 (adica incercati in alta parte, la noi NU exista) sau reprezentanta Mazda din Franta. Ei vor avea oportunitatea de a privi cursa alaturi de inginerii si staff-ul Mazda prezenti pe marginea circuitului.

Titlul de „cel mai bun MX-5” va fi acordat unuia dintre participanti impreuna cu mai multe premii pe care numai un posesor de Mazda le poate aprecia.

Lasa un comentariu