Acasa Nissan Explozie a vanzarilor de Volkswagen Passat si Nissan Qashqai in Europa, in primele doua luni din 2015

Explozie a vanzarilor de Volkswagen Passat si Nissan Qashqai in Europa, in primele doua luni din 2015

de Adrian Mitrea

Volkswagen Passat R-Line (sursa - Volkswagen)

Vanzarile de Volkswagen Passat au crescut cu 44% in primele doua luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar Nissan Qasqai are o crestere de 31% in perioada analizata, reiese din datele firmei de cercetare JATO. Aceste doua modele sunt singurele care au cresteri atat de mari dintre toate cele prezente in topul celor mai vandute 10 masini.

Astfel, in lunile ianuarie si februarie au intrat in circulatie 30.639 Passat noi si 33.903 Qasqai noi. Asadar, chiar daca vorbim de o crestere procentuala mai mare in cazul Passat, din punctul de vedere al unitatilor comercializate Nissan Qashqai sta un pic mai bine. Qashqai a reusit chiar sa devanseze si Skoda Octavia la vanzari, in contextul in care in primele doua luni ale anului trecut Octavia avea un avantaj clar.

In ceea ce priveste topul celor mai vandute modele, piata auto europeana este in continuare condusa Volkswagen Golf, Volkswagen Polo si Renault Clio, iar Ford Fiesta si Peugeot 208 incheie top cinci.

Modelele Fiesta si 208 sunt singurele care au avut o scadere a vanzarilor, daca privim clasamentul cu cele 10 cele mai bine vandute masini din Europa.

Top 10 modele in Europa ian-feb 2015 (sursa - JATO)

In ceea ce priveste clasamentul pe marci, Renault, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW si Opel/Vauxhall au crescut cel mai mult, avand crestere de peste 10% sau foarte aproape de acest prag, in primele doua luni din 2015.

Cel mai mic progres al vanzarilor in Europa l-a avut Audi (+1,5%), dar in acelasi timp aceasta marca a reusit sa vanda mai bine decat rivalii sai directi, BMW si Mercedes-Benz. Interesant este ca aceste doua marci din urma au reusit sa vanda mai bine decat Skoda – o marca cu gama variata de modele si cu masini mai accesibile. Totodata, Fiat, o marca cu o gama restransa, este peste Skoda, BMW si Mercedes-Benz, semn ca gama de modele 500 e un succes pentru italieni.

Top 10 marci in Europa ian-feb 2015 (sursa - JATO)

Inmatricularile de automobile noi din Uniunea Europeana (UE) au crescut cu 7% in primele doua luni din acest an, la un total de 1,92 milioane unitati, potrivit datelor ACEA. In Romania intrarile in circulatie a masinilor noi au crescut sub medie, in perioada analizata: +3,7%. In total, in UE au intrat in circulatie 1.923.484 automobile noi in lunile ianuarie si februarie din acest an, cu 7% mai multe decat in primele doua luni din 2014 (1.797.301 unitati).

Lasa un comentariu