Acasa Ford VIDEO: Ford Driving Skills for Life – Verificarea masinii

VIDEO: Ford Driving Skills for Life – Verificarea masinii

de Adrian Mitrea

Adrian Mitrea prezinta Ford Driving Skills for Life in Romania (sursa - 0-100.ro)

Ford Driving Skills for Life (#DSFL), cursurile gratuite prin care Ford instruieste tinerii soferi, au ajuns si in Romania. In acest clip, pilotul de rally Bogdan Marisca, care este si instructor Ford DSFL si Napoca Rally Academy, explica ce verificari importante trebuie facute periodic la masina sau in cazul in care se aprinde vreun martor in bord. Desi par niste lucruri simple, foarte multi dintre soferi pun lichid de spalat parbrizul in vasul pentru lichid de racire, iar verificarea presiunii in pneuri si citirea corecta a etichetei reprezinta o adevarata provocare. Pentru a invata si tu ce trebuie sa verifici la masina ta si pentru a beneficia de instruire completa te poti inscrie pe www.drivingskillsforlife.ro.

Iti recomandam sa urmaresti si:

VIDEO: Ford Driving Skills for Life – Evitarea unui obstacol

VIDEO: Ford Driving Skills for Life – Franarea de urgenta

La jumatatea lunii iunie din acest an peste 500 de tineri studenti si angajati ai Ford Romania (18-24 ani) au participat la Ford Driving Skills for Life (DSFL) din Craiova – un eveniment interactiv dedicat sigurantei rutiere, a carui menire a fost sa-i faca mai constienti de ce se intampla cu ei si cu automobilul, in anumite situatii: cum e sa conduci cu anvelopele foarte uzate, cum te comporti in stare de ebrietate, ce se intampla cand trimiti sms de la volan si cum reactioneaza masina, din punct de vedere dinamic, in situatii limita, pe virare si franare.

Ford Driving Skills for Life este o idee care a pornit in urma cu zece ani in Statele Unite ale Americii (SUA) si s-a extins si in foarte multe tari din Europa, printre care si Franta, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie, iar scopul sau a fost acelasi peste tot. Pentru Romania este primul an in care se organizeaza DSFL.

Evenimentul din aceasta toamna se tine la Bucuresti, in perioada 15-16 noiembrie, iar cei interesati se pot inscrie pe site-ul evenimentului. Ford colaboreaza cu pilotii si tehnicienii de la Napoca Rally Academy pentru a instrui soferii.

Potrivit cercetarilor de piata, citate de Ford, tinerii cu varste intre 18-24 sunt expusi de doua ori mai mult riscului de a muri intr-un accident rutier decat soferii mai experimentati din Uniunea Europeana. Intre anii 2000 si 2009 peste 76.000 de persoane cu varste intre 18-24 de ani au murit in accidente rutiere in Uniunea Europeana. Acest lucru inseamna aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Programul Driving Skills for Life a realizat, de la lansarea sa de acum zece ani, instruiri practice pentru 100.000 de soferi din intreaga lume si pentru alti 500.000 online.

Lasa un comentariu