Acasa Ferrari Primul Ferrari hibrid va fi lansat in martie la Salonul Auto de la Geneva

Primul Ferrari hibrid va fi lansat in martie la Salonul Auto de la Geneva

de Adrian Mitrea

Primul Ferrari cu sistem de propulsie hibrida, benzina + electric, va fi prezentat pe 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, a anuntat compania.

Masina va fi un model 599 GTB Fiorano, deocamdata la stadiul de prototip.

599 GTB va avea, pe langa motorul conventional pe benzina, si doua propulsoare electrice montate la rotile din spate. Ele vor functiona alternativ pe viraje, in sensul ca cel aflat la roata din exteriorul virajului va livra putere (deci va consuma din baterie), iar celalalt de la roata din interiorul virajului va recupera energie.

Practic, ca principiu, Ferrari-ul hibrid va functiona la fel ca celelalte automobile hibride existente pe piata, cum este si Honda Insight care a fost in garajul nostru.

Cele doua motoare inmagazineaza energie, atunci cand masina franeaza, intr-un set de baterii litiu-ion. In caz de nevoie (depasiri de exemplu), curentul electric astfel stocat este livrat propulsoarelor electrice. Astfel, motorul pe benzina este ajutat in momentele de accelerare, consumul de benzina fiind mai redus.

Primul Ferrari hibrid va dispune si de un alt element tehnologic in premiera pe un Ferrari. Este vorba de sistemul Start & Stop, care opreste automat motorul pe benzina atunci cand masina sta in trafic sau la semafor. Propulsorul este automat pornit la eliberarea franei (deci cand soferul intentioneaza sa plece de pe loc) sau la apasarea ambreiajului (primul caz este valabil la masinile cu transmisii automate, iar cel de-al doilea la cele manuale).

Lasa un comentariu