Acasa Saab VIDEO: Fani Saab au iesit pe strazi cu masinile in semn de protest fata de inchiderea companiei

VIDEO: Fani Saab au iesit pe strazi cu masinile in semn de protest fata de inchiderea companiei

de Adrian Mitrea

Mai multi fani Saab din diverse state europene au iesit pe strazi cu masinile, intr-un mars motorizat organizat ca semn de protest fata de inchiderea companiei.

Cea mai mare coloana de masini Saab pare sa fi fost in Olanda, tara in care s-au strans aproape o mie de fani, o parte dintre ei provenind si din Belgia, scrie Reuters.

Si in Estonia posesorii de masini Saab au iesit sa protesteze, avand pe parbriz lipite autocolante cu mesajul „Save Saab” (Salvati Saab).

Proprietarii de automobile Saab s-au intalnit si in Suedia, realizand o coloana de circa 2.500 de masini intre muzeul marcii si fabrica de la Trollhatan.

Unele publicatii internationale scriu ca fanii Saab s-au intalnit in mod organizat in 30 de state de pe batranul continent.

Grupul american General Motors (GM), care detine Saab din anul 2000, este decis sa inchida compania suedeza, desi avea oferte concrete din partea Spiker si a Genii Capital, grup controlat de seful Formula 1, Bernie Ecclestone.

Cu toate ca GM a demarat procesul de inchidere a Saab, grupul parinte sustine ca analizeaza in continuare ofertele primite si ca ar putea decide sa vanda marca.

Pana atunci viitorul noii generatii a limuzinei Saab 9-5 are un viitor incert. Masina ar fi trebuit sa intre in productie si sa ajunga la dealeri in aceasta perioada.

Lasa un comentariu