Acasa Romania Rabla din 2010 inca sta pe butuci. Administratia Fondului pentru Mediu nu are buget

Rabla din 2010 inca sta pe butuci. Administratia Fondului pentru Mediu nu are buget

de Adrian Mitrea

Rabla (sursa - bloombiz.ro)

Editia 2010 a programului de stimulare a innoirii parcului, denumit si Rabla, inca nu a inceput, desi premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu au dat asigurari ca sistemul va fi functional din primele zile ale anului 2010.

Practic, Rabla din acest an va incepe numai atunci cand Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), institutia care finanteaza programul, va avea un buget aprobat. Cand se va intampla asta? Nimeni nu stie…

Mai mult, Guvernul inca nu a stabilit cate masini vechi isi propune sa scoata din uz anul acesta, scrie Evenimentul Zilei.

„Dupa ce vom avea un buget definitivat, vom sti fondurile alocate programului si numarul de masini ce vor putea fi scoase de pe piata. Cred ca saptamana aceasta se vor stabili toate aceste detalii”, a declarat, directorul directiei de proiecte din cadrul AFM, Gheorghe Papuc.

Cel putin la nivel teoretic, autoritatile au stabilit ca in acest an vor putea fi casate pana la trei masini vechi pentru una noua. Prima de casare va consta intr-un voucher cu o valoare de 3.800 de lei, iar cei interesati sa achizitioneze o masina prin Rabla vor putea folosi pana la trei tichete.

Firmele, primarile, scoliile si ONG-urile ar putea beneficia de cinci pana la zece vouchere pentru casarea masinilor, potrivit ministrului mediului, Laszlo Borbely. Dar toate acestea sunt discutii deocamdata.

In cazul firmelor si primariilor inca nu se stie numarul de prime de casare pe care il vor putea cumula, mai scrie sursa citata.

Lasa un comentariu