Acasa Revista Presei Revista presei, 28 dec.: Patru posibile investitii la Aro. Ford va folosi tehnologia din filmul Avatar pentru noile masini

Revista presei, 28 dec.: Patru posibile investitii la Aro. Ford va folosi tehnologia din filmul Avatar pentru noile masini

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Gigantul auto japonez Toyota recheama pentru verificari aproximativ 43.000 de masini produse la fabrica din China, din cauza unor defectiuni care pot duce la scurgerea uleiului din motor, transmite AFP.

Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al companiei, Yuta Kaga, care a declarat ca apelul se refera la patru modele: Lexus ES 350, Lexus RX 350, SUV-ul Highlander si Previa, scrie HotNews.ro.

Reprezentantii Landmark Management, compania care a preluat fosta platforma de productie Aro Campulung, au declarat ca in cursul anului viitor patru companii, dintre care doua din industria automotive, ar putea incepe productia in fabrici construite in parcul industrial din Campulung, scrie Ziarul Financiar.

Uzina din Moscova ridicata de Renault impreuna cu oficialitatile capitalei ruse a inceput sa produca Sandero. Pana acum, aici era produsa doar gama Logan, potrivit automarket.ro.

Persoanele care cumpara autovehicule noi inmatriculate in Uniunea Europeana in intervalul 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 vor fi obligate sa inscrie masinile in tara intr-un interval maxim de 60 zile, incepand cu anul viitor, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto. Legislatia in vigoare prevede ca autovehiculele Euro 4 a caror capacitate cilindrica nu trece de 2 litri si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplica pana la 31 decembrie 2009 inclusiv, scrie MEDIAFAX. Practic, termenul de 60 de zile vine dupa ce Guvernul a cerut Comisiei Europene sa accepte prelungirea perioadei de exceptare de la plata taxei auto pentru masinile noi cu sase luni, pana la sfarsitul lunii iunie 2010, dar solicitarea a fost respinsa, iar exceptia va fi ridicata, urmand ca Executivul sa caute alte solutii pentru industria auto.

Compania producatoare de automobile Ford a facut publice doua tipuri de tehnologii pe care le utilizeaza in constructia de masini, dintre care una a fost folosita si de James Cameron, la productia filmului „Avatar”, scrie ziare.com.

Honda a fost data in judecata de Save the Earth Enterprises, un grup care se ocupa cu protectia mediului inconjurator, pentru ca niponii au incalcat drepturile de autor inregistrate de acesta, informeaza automarket.ro.

Lasa un comentariu