Acasa Maybach Maybach se apropie mai mult de arta fotografica printr-o colaborare cu David LaChapelle

Maybach se apropie mai mult de arta fotografica printr-o colaborare cu David LaChapelle

de Adrian Mitrea

Making Of - David LaChapelle portrays Maybach (sursa - Daimler)

Maybach continua apropierea de lumea artistica printr-o colaborare cu celebrul fotograf David LaChapelle si printr-un parteneriat cu Fundatia Beyeler, a anuntat Daimler, proprietarul Maybach.

LaChappele a creat doua motive: unul al actualului Maybach Zeppelin si celalalt al Zeppelin-ului din anii 1930, ambele fotografiate pe un fundal cu teme similare.

Aceste fotografii vor face parte din colectia lui David LaChapelle si isi vor gasi locul in galerii, in muzee sau la colectionarii din intreaga lume.

Mai tarziu, cate o copie a fiecarei fotografii va fi inserata in Colectia de Arta Daimler.

Incluzand peste 1.800 de lucrari ale unui numar de aproximativ 600 de artisti, printre care star-uri precum Andy Warhol sau Jeff Koons, aceasta a evoluat inca din 1977, devenind una dintre colectiile remarcabile de arta (abstract-constructivista, conceptuala si minimalista) ale secolului XX.

Making Of - David LaChapelle portrays Maybach (sursa - Daimler)Pe urmele mentorului

Prin intermediul acestui proiect, David LaChapelle calca pe urmele lui Andy Warhol, cel care a creat pentru Daimler, in 1986, o secventa formata din 35 de parti, intitulata „Cars”(„Masini”) conform temei „asina – un simbol al miscarii”. O particularitate a acesteia a fost viziunea sa artistica asupra legendarului Mercedes Benz 300 SL gull-wing.

Andy Warhol a fost, de fapt, acela care a remarcat talentul lui David LaChapelle la inceputul carierei sale si i-a acordat acestuia sansa de a-si expune munca in Interview Magazine.

Fundatia Wilhem and Karl Maybach este, de asemenea, dedicata acestui demers de a sustine artistii tineri, in curs de dezvoltare, cu ajutorul unor mentori consacrati.

Mergand pe aceeasi directie, David LaChapelle incurajeaza ideea de tutelat, devenind, pentru o perioada de trei luni, petrecuta in Hawaii, indrumatorul unui fotograf novice caruia sa ii impartaseasca din experientele sale, actiune sustinuta de Maybach.

Making Of - David LaChapelle portrays Maybach (sursa - Daimler)Cooperarea dintre Maybach si Fundatia Beyeler

Incepand cu anul 2010, Maybach va fi partenerul oficial a renumitei Fundatii de arta Beyeler din Riehen, un oras din apropierea Basel-ului, in Elvetia.

In 2005, Maybach a sustinut la New York proiectul „The Gates” („Portile”) al artistilor Christo si Jeanne-Claude.

Pe langa alte cateva proiecte, in august 2009, acesta a fost urmat de expozitia Maybach Art Cars – semnata de Tim Berresheim.

Prin colaborarea cu David LaChapelle si prin parteneriatului cu Fundatia Beyeler, Maybach isi reafirma angajamentul fata de arta contemporana si le ofera clientilor acces exclusiv la arta, artisti si expozitii prestigioase.

Acest fapt este parte din filosofia Maybach de la Wilhem Maybach incoace, care a dorit sa ofere clientilor acestui brand lux, fascinatie si modernitate.

Lasa un comentariu