Acasa BMW FOTO: BMW a prezentat primul sau automobil electric, bazat pe Seria 1

FOTO: BMW a prezentat primul sau automobil electric, bazat pe Seria 1

de Adrian Mitrea

BMW Concept ActiveE (sursa - BMW)

Constructorul auto german BMW a prezentat primul sau automobil electric, denumit BMW Concept ActiveE, care dezvolta 170 de Cai Putere si este bazat pe modelul Seria 1.

Masina pastreaza caracteristica de baza a oricarui automobil BMW, tractiunea pe rotile din spate, si poate ajunge la 60 de kilometri in mai putin de 4,5 secunde, iar pana la 100 de kilometri pe ora in 9 secunde.

Click aici pentru galeria foto

Viteza maxima, limitata electronic, este de 145 kilometri pe ora, a anuntat BMW.

Energia necesara deplasarii este stocata in baterii de tip litiu-ion, dezvoltate special pentru acest model de catre BMW si SB Limotive. Greutatea totala a BMW Concept ActiveE este de 1.800 de kilograme.

Pachetul de baterii ia din spatiul portbagajului, dar acesta ramana cu un volum de incarcare de 200 de litri.

Cu o singura incarcare completa, masina poate parcurge circa 160 de kilometri, in conditii reale de trafic, insa aceasta valoare poate varia spre plus sau minus cu cativa kilometri, in functie de conditiile de drum.

O incarcare rapida la curent de 50 de amperi s-ar realiza in trei ore, iar o alimentare standard, la curent de 30 de amperi, va dura patru ore si jumatate, potrivit BMW.

Prototipul Concept ActiveE este parte a „proiectului i” initiat de BMW, din care mai face parte si MiniE, o versiune electrica a modelului Mini Cooper.

Lasa un comentariu