Acasa Suzuki Volkswagen si Suzuki vor sa lanseze o masina de 4.300 de dolari in India

Volkswagen si Suzuki vor sa lanseze o masina de 4.300 de dolari in India

de Adrian Mitrea

Volkswagen e-up! (sursa - Volkswagen)

Volkswagen si Suzuki, care au anuntat recent un parteneriat, vor sa lanseze in India o masina low-cost care sa aibe preturi cuprinse intre 4.300 si 5.400 de dolari.

Suzuki are un automobil de succes in India, denumit Alto, care va trebui inlocut cu un altul, iar noul model ar putea fi masina low-cost dezvoltata impreuna cu Volkswagen, scrie Automotive News Europe (ANE), citand ziarul Economic Times.

„La un moment dat va trebui sa inlocuim Alto cu ceva (…)”, a spus un inalt oficial al Maruti Suzuki, partenerul Suzuki din India.

Grupul auto german Volkswagen si producatorul de autovehicule Suzuki au semnat pe 9 decembrie un parteneriat pentru a dezvolta produse comune in viitor.

Volkswagen va cumpara 19,9% dintre actiunile Suzuki, urmand ca apoi firma japoneza sa investeasca aproximativ jumatate din suma obtinuta pentru a achizitiona, la randul sau, actiuni Volkswagen.

„In ceea ce priveste prezenta globala si diversificarea produselor, parteneriatul marcheaza un pas important pentru Volkswagen si Suzuki. In ceea ce priveste portofoliul de produse, reteaua de distributie si fabricile, Volkswagen si Suzuki se completeaza reciproc”, au anuntat cei doi constructori auto.

Lasa un comentariu