Acasa Industrie Grupul Volkswagen a semnat un parteneriat cu Suzuki si va cumpara 19,9% din actiunile constructorului auto

Grupul Volkswagen a semnat un parteneriat cu Suzuki si va cumpara 19,9% din actiunile constructorului auto

de Adrian Mitrea

Volkswagen Polo (sursa - 0-100.ro)

Grupul auto german Volkswagen si producatorul de autovehicule Suzuki au semnat un parteneriat pentru a dezvolta produse comune in viitor. Volkswagen va cumpara 19,9% dintre actiunile Suzuki, urmand ca apoi firma japoneza sa investeasca aproximativ jumatate din suma obtinuta pentru a cumpara, la randul sau, actiuni Volkswagen.

Cele doua companii asteapta acum aprobari din partea institutiilor, iar perfectarea acordului si a tranzactiei ar putea avea loc in ianuarie 2010, se arata intr-un comunicat de presa comun al celor doua companii.

„In ceea ce priveste prezenta globala si diversificarea produselor, parteneriatul marcheaza un pas important pentru Volkswagen si Suzuki. In ceea ce priveste portofoliul de produse, reteaua de distributie si fabricile, Volkswagen si Suzuki se completeaza reciproc”, se arata in comunicat.

Suzuki Swift Sport (sursa - 0-100.ro)Cele doua companii auto vor colabora strans pentru a crea automobile cu un impact mai redus asupra mediului inconjurator.

„In industria auto, unde globalizarea si diversificarea produselor merg in paralel, ambele companii au stabilit o relatie de cooperare, respectand independenta fiecareia”, arata documentul.

Primele informatii despre interesul Volkswagen pentru Suzuki au aparut in presa internationala in a doua parte a lunii septembrie, dupa Salonul Auto de la Frankfurt.

Lasa un comentariu