Acasa Curiozitati 5 curiozități despre Opel Combo Life

5 curiozități despre Opel Combo Life

de Adrian Mitrea

Adrian Mitrea si Opel Combo Life (foto – Marius Stoianov)

Opel Combo Life se remarcă în segmentul său prin tehnologii de top în ceea ce privește asistarea șoferului, prin spațiu generos pentru cinci pasageri și bagajele lor, volan încălzit, precum și printr-o cutie de viteze automată cu 8 trepte care face legea în segment. Despre toate acestea am pregătit un scurt clip: 5 curiozități despre Opel Combo Life.

1

Opel Combo Life este echipat cu 20 de sisteme de siguranță și asistență pentru șofer – unele îndeplinind și funcții de confort. Dintre acestea se remarcă: funcția de avertizare privind o coliziune frontală (cu posiibilitate de a detecta pietonii); asistență pentru menținerea benzii de circulație; frânare automată de urgență; tempomat automat; limitator de viteză; sistem de detectare a somnolenței șoferului; sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere; asistența la pornirea din rampă; cameră video panoramică pentru marșarier; senzori de parcare care pot detecta obstacole 360 grade în jurul mașinii (Flank Guard); oglindă interioară electrocromată; sistem inteligent de control al tracțiunii (IntelliGrip); sistem de monitorizare a unghiurilor moarte; head-up display; blocare a ușilor tip „child lock”; ABS și ESP; 6 airbag-uri; controlul automat al fazei lungi (lumini de drum); iluminare statică în viraj; sistem multimedia IntelliLink cu Apple CarPlay și Android Auto.

2

Modelul este și premiat în Europa. Mai concret, Opel Combo Life a fost desemnat de juriul AutoBest ca fiind Best Buy Car of Europe 2019, iar Combo Cargo a fost ales International Van of the Year 2019. Ambele prezintă niveluri de siguranță și confort la cele mai înalte standarde în segmentele lor de piață, ridicând ștacheta foarte sus.

3

Din suita de tehnologii, punctual se remarcă sistemul head-up display. Până nu demult era rezervat limuzinelor și mașinilor foarte scumpe, acum este disponibil și pe o mașină de familie accesibilă. Pe o plăcuță din plastic transparent montată la granița dintre bord și parbriz sunt afișate informații esențiale precum viteza de deplasare, limita de viteză pe sectorul de drum pe care rulezi și sunt afișate și marcajele rutiere (cu verde, în cazul în camera video frontală OpelEye le poate citi și, prin urmare, poate activa sistemul de menținere automată pe banda de circulație).

4

Cutia de viteze automată cu 8 trepte a venit pe Combo Life ca o premieră în segment și se remarcă prin frecări interne foarte reduse, ceea ce înseamnă eficiență deosebită și rapiditate în schimbarea treptelor. Probabil cutia aceasta de viteze reprezintă cea mai plăcută surpriză cu care vine Combo Life, restul trăsăturilor fiind evoluții firești ale unor atribute pe care mașina le-a avut de-a lungul anilor în care s-a aflat în producție. Tot un diferențiator în segment este și volanul încălzit disponibil pe acest model, opțional.

5

Camera video pentru marșarier este foarte inteligent proiectată pentru că poate reproduce o vedere de 360 de grade în jurul mașinii, în momentul în care începi să dai în marșarier – practic o vedere pe care alte mașini o pot oferi cu un sistem de patru camere video. Acest sistem de cameră video pentru marșarier are mai multe moduri de afișare, printre care Standard, AUTO, ZOOM și 180 grade. Modurile de afișare se văd clar în video și fiecare dintre ele are rolul său în situații specifice. O mențiune specială merge către Combo Cargo, care are și o cameră video montată pe oglinda exterioară de pe partea șoferului. Astfel, mașina reduce unghiul mort pe această parte a autovehiculului, iar dacă în această zonă sunt detectați pietoni sau bicicliști, în timp ce șoferul de Combo Cargo efectuează un viraj, zona laterală de pe partea șoferului este afișată pe ecran, în mașină, ceea ce reprezintă o contribuție majoră la sporirea siguranței pentru toți participanții la trafic.


Documente utile:

Opel Combo Life (sursa – Marius Stoianov)


Producția acestui material a fost realizată cu sprijinul Opel România, fără ca sponsorul să impună conținutul (mesajul). Așadar, este o prezentare plătită din punctul de vedere al producției, fără a fi însă un advertorial.

1 comentariu

Grozavu Madalin 7 octombrie 2020 - 23:04

Unde se afla airbagul din fata dreapta. Multumesc

Reply

Lasa un comentariu