Acasa Romania SIAB revine după 11 ani. Se ține în două pavilioane noi la Romexpo, biletul de intrare va fi 30 lei

SIAB revine după 11 ani. Se ține în două pavilioane noi la Romexpo, biletul de intrare va fi 30 lei

de Vlad Barza

Halele noi Romexpo B1 si B2 (sursa – Vlad Barza)

SIAB, cunoscutul salon auto internațional care s-a ținut de trei ori între 2003 și 2007, revine, urmând sa aibă loc între 23 martie și 1 aprilie în două noi pavilioane de la Romexpo. Organziatorii se așteaptă la 150.000 de vizitatori, un bilet va costa 30 lei și vor fi prezente mașini de la cel puțin 20 de mărci. Vor expune grupurile auto Porsche România și Țiriac Auto, dar nu se știe încă dacă vor fi prezente și mărcile Dacia, Renault și Nissan.

Salonul se va ține pe o suprafață de 27.000 mp la interior și 20.000 mp la exterior, de bază urmând să fie două noi pavilioane pe care Romexpo le-a finalizat anul trecut, după investiții totale de 27 milioane euro.

Salonul ar fi trebuit sa fie organizat inițial în toamna lui 2017, dar noile pavilioane de la Romexpo nu obținuseră autorizațiile de la ISU. Cei de la Romexpo și de la APIA spun că vor exista multe asemănări între salonul auto de la București și cel de la Geneva, dat fiind că există două hale noi cu suprafață mare, iar evenimentele sunt apropiate ca date.

Cei de la APIA spun că grupurile Porsche Romania și Tiriac vor fi prezente, la fel și mărcile BMW și Opel, dar nu s-au încheiat încă discuțiile cu Dacia-Renault, grup care s-a retras din Asociație.

„Suntem în discuții și încercăm să îndeplinim condițiile tehnice pe care dânșii le solicită pentru a participa aici, lucru care nu este chiar ușor, în ciuda facilităților excelente. Noi sperăm să punem cap la cap oferta de spațiu cu solicitările precise ale dânșilor”, spune George Grigorescu, președinte APIA.

Romexpo B2 (sursa – Vlad Barza)

Va fi prezent la SIAB și celălalt producător auto din țară – Ford – și vor exista și zone cu accesorii auto, vehicule comerciale și componente.

Biletul de intrare va fi 30 lei pentru adulți și vor exista 2.000 de locuri de parcare. Ziua de 23 martie va fi destinată presei, iar perioada 24 martie – 1 aprilie va fi pentru publicul larg. Copii sub 7 ani au intrare gratuită.

Conform tradiţiei din deceniul trecut, SIAB se ţinea o dată la fiecare doi ani. Ultima ediţie a avut loc în 2007, iar primele două în 2003, respectiv 2005. Acestea s-au ţinut la Romaero Băneasa, iar a treia ediţie lângă Metro Otopeni.

Ediţiile din 2009 si 2011, deşi erau incluse în calendarul internaţional OICA, s-au anulat.

De-a lungul anilor s-a vorbit şi de faptul că nu există un amplasament adecvat pentru un astfel de salon internaţional, dar şi de faptul că, decât să se organizeze o versiune low-cost, mai bine nu se ţine deloc un astfel de eveniment.

În orice caz, diferenţa dintre SIAB şi saloanele internaţionale de prestigiu era enormă la toate categoriile, de la complexul expoziţional până la lumini şi standuri, SIAB-ul fiind net inferior.

Romexpo B1 (sursa – Vlad Barza)

1 comentariu

florinakis 30 ianuarie 2018 - 13:47

si se plateste la iesire …

Reply

Lasa un comentariu