Acasa General Motors General Motors face o promisiune indrazneata pentru „electrificare”, spunand ca va veni un moment in care va renunta la masinile pe benzina si motorina

General Motors face o promisiune indrazneata pentru „electrificare”, spunand ca va veni un moment in care va renunta la masinile pe benzina si motorina

de Vlad Barza

General Motors (GM) a anuntat ca pana in 2023 va lansa cel putin 20 de modele electrice si lasa clar de inteles ca va veni un moment in care va produce doar masini electrice si pe hidrogen, renuntand la cele cu benzina si motorina. Compania nu a dat insa o estimare a anului in care s-ar putea intampla asta, dar mai multe tari importante au anuntat ca dupa 2040 ar vrea sa interzica vanzarile de masini cu motoare termice.

General Motors a fost numita intr-un celebru documentar ca fiind compania care a „omorat” masina electrica, dupa ce a renuntat rapid in anii ’90 la modelul EV1, care avea multi fani.

Iata ca acum compania spune ca este increzatoare „intr-un viitor complet electric”, dar adauga ca acest lucru nu se va intampla imediat, ci aceste masini vor trebui sa fie acceptate de o mare parte a publicului. Declaratiile ii apartin lui Mark Reuss, director dezvoltare produs la GM. Intrebat cand ar putea veni acel moment, Reuss a raspuns ca „nu poti apasa un buton si toate lumea sa treaca brusc pe electrice”.

General Motors vinde din 2016 in SUA modelul electric Chevrolet Bolt, care costa de la 37.000 dolari si are o autonomie de peste 300 km.

Compania promite acum doua noi modele electrice in urmatoarele 18 luni si peste 20 pana in 2023.

GM spune ca din 2023 va vinde si masini pe hidrogen si a anuntat si dezvoltarea unui sistem care va permite montarea mult mai eficienta a rezervoarelor cu hidrogen pe diverse tipuri de vehicule de tip heavy-duty pick-up.

Anuntul vine pe fondul presiunilor facute de marile tari ale lumii asupra industriei auto pentru a trece la masina electrica si pe fondul amenintarilor ca masinile diesel vor fi interzise in tot mai multe zone.

In plus, companiile auto sunt incurajate si de faptul ca multe tari ofera stimulente importante celor dispusi sa cumpere masini electrice si mai multe state lucreaza la construirea unor retele de incarcare pentru aceste masini.

4 comentarii

Dragos 3 octombrie 2017 - 10:27

GM are probleme majore in a face masini normale nu vad cum ar putea aduce beneficii unei nise.

Reply
gigel 3 octombrie 2017 - 11:44

Asta se intampla acum 10-20ani, cand au intrat si in faliment. Dar acum:
Chevy. The only brand to earn J.D. Power dependability awards for cars, truck and SUVs. Two years in a row (http://www.chevrolet.com/awards). Ca sa nu mai zic ca masinile sport americane cu preturi destul de mici (camaro, corvette) au depasit constant competitia europeana si asiatica pe circuite. La polul opus, si masinile nemtesti erau considerate fiabile acum 20ani, si acum sunt talpa clasamentelor de fiabilitate. Nimic nu e constant, roata se intoarce mereu.

Reply
Unul din sua 3 octombrie 2017 - 13:43

Ii zice Chevrolet volt

Reply

Lasa un comentariu