Acasa Great Wall Chinezii de la Great Wall sunt interesati sa cumpere marca Jeep – surse

Chinezii de la Great Wall sunt interesati sa cumpere marca Jeep – surse

de Vlad Barza

Constructorul auto chinez Great Wall este interesat sa preia marca Jeep de la Fiat Chrysler Automobiles (FCA), chinezii contactand in acest sens sefii companiei italo-americane, scrie Automotive News. FCA a negat insa ca ar fi fost contactata de Great Wall. Nu este primul zvon cum ca grupuri chineze sunt interesate de marci ale FCA, iar marca Jeep a avut cativa ani extrem de buni, vanzarile mondiale ajungand la 1,4 milioane unitati. Jeep ar putea valora chiar si peste 33 miliarde dolari, sunt de parere unii analisti.

Jeep este cea mai atractiva marca din portofoliul Fiat Chrysler Automobiles, atat datorita trecutului bogat, cat si datorita succesului pe care segmentul SUV il are acum, atingand maxime istorice (de exemplu in Europa ponderea a depasit 25%).

Jeep se afla de trei ani in portofoliul Fiat Chrysler Automobiles si vanzarile sale mondiale au trecut de 1,4 miloane unitati, enorm fata de 2008 cand erau la jumatate de milion de unitati.  Seful FCA este extraordinar de optimist in legatura cu viitorul Jeep si declara luna trecuta ca se va ajunge ca in lume sa se vanda anual 33-35 milioane de SUV-uri, iar Jeep ar putea avea o cincime din piata, ceea ce ar insemna peste sase milioane de masini/an.

Daca ar ajunge atat de sus Jeep ar putea valora 33 miliarde dolari, spune un analist citat de Automotive News.  Daca ar prelua Jeep, Great Wall nu are insa cum sa dea atat de mult acum, compania avand vanzari anuale de sub 15 miliarde dolari.

Great Wall este unul dintre cei mai cunoscuti producatori auto chinezi, iar anul trecut a vandut 1,1 milioane masini din care 80% SUV-uri.

Ar fi foarte posibil ca pe piata auto sa se arate mai multe companii interesate de Jeep si pretul sa creasca, posibile candidate la preluare fiind General Motors si Volkswagen Group.

Lasa un comentariu