Acasa Renault Renault-Nissan a fost cel mai mare producator auto in prima jumatate a anului

Renault-Nissan a fost cel mai mare producator auto in prima jumatate a anului

de Vlad Barza

Renault-Nissan este in premiera cel mai mare producator mondial de automobile, conform datelor de vanzari pentru primele sase luni din 2017, Alianta fiind urmata de Volkswagen Group si de Toyota, la foarte mica diferenta, scrie AFP. Alianta franco-japoneza a reusit sa ajunga in frunte datorita marcii Mitsubishi preluata anul trecut de Nissan, iar la total au contribuit si vanzarile Lada.

Astfel, vanzarile cumulate ale Renault-Nissan au fost de 5,26 milioane unitati in prima jumatate a anului, marca Nissan contribuind cu 2,8 milioane unitati, iar Renault cu 1,9 milioane. Alianta a ajuns pe primul loc datorita faptului ca de anul trecut cuprinde si vanzarile Mitsubishi.

Grupul Volkswagen a livrat 5,16 milioane masini, iar Toyota 5,13 milioane. General Motors, compania care a fost zeci de ani numarul unu mondial, a livrat 4,7 milioane masini, fiind pe cale de a retrage anumite marci de pe pietele neprofitabile.

De notat ca, spre deosebire de Volkswagen si Toyota, Alianta Renault-Nissan regrupeaza entitati distincte, legate doar prin actionariat. Renault detine 43% din Nissan, in timp ce compania japoneza are 15% din Renault. De anul trecut Nissan are 34% din Mitsubishi.

1 comentariu

Ovicti 28 iulie 2017 - 14:23

Buna treaba Renault-Nissan! A contat si Dacia acolo cu ecartul obtinut peste primele 5 milioane. 🙂

„Grupul Volkswagen a livrat 5,16 milioane masini, iar Volkswagen, 5,13 milioane.” ???
Cred ca la 5,13 e vorba de Toyota.

Reply

Lasa un comentariu