Acasa BMW VIDEO, FOTO: BMW Seria 6 Gran Turismo vine pe piata in locul BMW Seria 5 Gran Turismo

VIDEO, FOTO: BMW Seria 6 Gran Turismo vine pe piata in locul BMW Seria 5 Gran Turismo

de Adrian Mitrea

BMW introduce pe piata modelul BMW Seria Gran Turismo, adica fostul BMW Seria 5 Gran Turismo, care trece la o noua generatie ce coincide si cu aceasta schimbare a denumirii si a incadrarii in gama de modele BMW. Masina este cu pana 115 kg mai usoara, are portbagaj mai mare si inaltime ceva mai redusa. Premiera mondiala in fata publicului larg are loc la Salonul Auto de la Frankfurt, editia 2017 (14-24 septembrie).

Lansat initial in 2009, BMW Seria 5 Gran Turismo, sau, mai scurt, BMW Seria 5 GT, a fost lansat ca un crossover intre modelul Seria 5 si X5, la acea vreme acest GT cu caroserie tip “shooting break” fiind pozitionat ca un model ce ofera conforul unei lumuzine si pozitia de condus dintr-un SUV.

Schimbarea de generatie din acest an, deci trecerea la a doua generatie a modelului, duce si la o repozitionare in familia Seria 6, modelul avand astfel parte de o “promovare”.

BMW Seria 6 GT este cu 87 mm mai lung decat BMW Seria 5 GT, inaltimea este redusa cu 21 mm, iar spatele coborat cu 64 mm. Astfel, modelul capata o nota mai sportiva, devenind ma degraba un sedan-coupe cu patru usi decat un crossover. Coeficientul aerodinamic a fost redus de la 0,29 la 0,25.

Masina va fi comercializata cu patru sau cinci locuri, avand in spate fie o bancheta pentru trei pasageri, fie doua fotolii individuale, identice cu scaunele din fata.

Spatiul din portbagaj a crescut cu 110 litri, la 610 litri, sau 1.800 litri cu spaterele banchetei spate rabatate. Portbagajul este actionat electric si este un hayon dintr-o singura bucata.

Toate versiunile de echipare au in dotarea standard cutie de viteze automata cu 8 trepte si padele pe volan. Tot in echiparea standard intra si suspensia cu perna de aer pentru rotile din spate, capabila sa mentina o garda la sol constanta, indiferent de sarcina (self leveling). Optional poate fi comandata suspensie cu perna de aer si pe fata, iar rotile spate pot avea functie de virare (Active Steering).

Cand masina este echipata cu cele mai avansate suspensii, cele cu perna de aer, garda la sol poate fi marita cu 20 mm fata de standard sau coborata cu 10 mm. Garda la sol coboara si automat atunci cand este selectat modul de condus Sport ori cand masina depaseste 120 km/h.

Pentru inceputul comercializarii sunt disponibile variantele 630i (2.0, 258 CP, 400 Nm, 0-100 km/h in 6,3 secunde), 640i xDrive (3.0, 340 CP, 450 Nm, 0-100 km/h in 5,3 secunde), 630d (3.0, 265 CP, 620 Nm, 0-100 km/h in 6,1 secunde), 630d xDrive (3.0, 265 CP, 620 Nm, 0-100 km/h in 6,0 secunde).

Sistemul de climatizare standard ofera reglare automata pe doua zone, putand fi ales optional un sistem de climatizare automat cu reglare pe patru zone.

Jantele pot fi intre 18-21 inch, iar sistemul audio de top este furnizat de Bowers & Wilkins – sistem de 1.400 W cu amplificator pe 10 canale si 16 difuzoare (unele dintre ele partial iluminate).

Camera video pentru marsarier vine in echiparea standard, la fel si senzorii de parcare, iar o trapa de mari dimensiuni, panoramica, este disponibila optional.

Sistemele de siguranta activa si pasiva sunt preluate de la celelalte modele BMW.

Soferul poate alege intre mai multe moduri de condus: ECO PRO, COMFORT, SPORT, COMFORT+ si ADAPTIVE. Asadar, fata de alte modele BMW, se remarca lipsa modului SPORT+ si, pe de alta parte, aparitia modului COMFORT+. Asadar, este clara orientarea spre confort si calatorii mai lungi a modelui, mai putin spre sportivitate.

Cheia de pornire poate fi, optional, telecomanda cu afisaj introdusa pentru prima data pe BMW Seria 7, apoi pe BMW Seria 5.

2 comentarii

ReaperChief 23 iunie 2017 - 15:15

Inlocuitor pentru 5 Series GT, dar si competitie mai serioasa pentru Audi A7. As vrea sa vad, insa, pe o masina Luxury BMW, cum o tot numesc pe asta si optiunile de faruri cu Laser de pe BMW i8 si stopurile OLED de pe BMW M3 CS si M3 GTS.

Reply
Spidi 23 iunie 2017 - 21:13

Eu n-as vrea sa vad faruri cu laser. As vrea sa vad o masina nemteasca aparuta in ultimii 5-10ani care sa fie fiabila.

Reply

Lasa un comentariu