Acasa Piata Auto Amazon vrea sa vanda online automobile in Europa

Amazon vrea sa vanda online automobile in Europa

de Vlad Barza

Retailerul Amazon isi pregateste intrarea pe segmentul vanzarilor de masini si va incepe testele cu Marea Britanie, scrie publicatia Automotive News. Amazon a angajat directori cu experienta, dar intra pe o piata in care sunt prezente tot mai multe companii care profita de faptul ca in general clientii nu mai sunt dispusi sa umble pe la multi dealeri.

Revista germana Automobilwoche scrie ca un specialist in retail a fost angajat de Amazon pentru a evalua daca este o idee buna ca gigantul de retail sa vanda masini si in Europa, retailerul avand deja masini in oferta din SUA.

Publicatia mai scrie ca sediul noii divizii, in care Amazon investeste sume uriase, va fi la Luxemburg, iar compania angajeaza specialisti in retail si in auto pe care ii plateste cu sume foarte mari. Sursele spun ca Marea Britanie va fi piata „pilot” de testare a solutiei.

In 2016 Amazon a facut un test in Italia, pe site-ul local putand fi cumparate pentru un timp modele Fiat 500 si Fiat 500L. Clientii trebuiau sa se duca la dealer sa-si ridice masina, insa restul putea fi facut online.

Tot mai multe companii permit clientilor sa-si cumpere masina online, cateva exemple fiind Hyundai, Peugeot si smart. Aceste programe nu sunt insa disponibile decat in anumite tari si in multe cazuri doar pentru anumite modele sau versiuni de echipare.

1 comentariu

Nicolaie 14 iunie 2017 - 14:56

Civilizatie in urma dezvoltarii societatii americane unde este intotdeauna un loc pt.mai bine

Reply

Lasa un comentariu