Acasa Citroen Opel va folosi tehnologie de la PSA Peugeot Citroen pentru viitoarea generatie Corsa

Opel va folosi tehnologie de la PSA Peugeot Citroen pentru viitoarea generatie Corsa

de Vlad Barza

Opel va folosi tehnologie de la grupul francez PSA Peugeot-Citroen la noua generatie Corsa care va fi lansata in 2019, spune un reprezentant al companiei, citat de Reuters. Planurile s-au schimbat radical dupa ce in martie compania germana a fost preluata de grupul francez. Prima generatie Corsa a fost lansata in 1983, modelul subcompact ajungand la a cincea generatie. Anul trecut in Europa s-au vandut 262.000 unitati.

Corsa este construita in prezent cu tehnologie General Motors, insa ca urmare a preluarii companiei germane de catre PSA, pentru viitoarea generatie a modelului va fi folosita tehnologia franceza pentru ca marjele de profit sa fie mai ridicate, scrie publicatia germana Allgemeine Zeitung Mainz  Un reprezentant Opel a confirmat informatia.

Noua Corsa va fi al patrulea proiect cu PSA, dupa modelele Crossland X, Grandland X si Combo. Modelul va fi construit la Zaragoza, in Spania.

Corsa si-a gasit 262.000 de clienti in Europa anul trecut, fiind al patrulea cel mai vandut model de clasa B dupa Renault Clio, Volkswagen Polo si Ford Fiesta.

In 1997 se vindeu in Europa 500.000 de masini Corsa, insa cu timpul vanzarile au scazut, mai ales ca a crescuit mult si concurenta din piata. In 2005 vanzarile s-au apropiat de 300.000 de unitati, iar in 2013, inainte de lansarea noii generatii, au scazut spre 240.000 unitati.

1 comentariu

dgdghrf drtg 7 mai 2017 - 23:26

un pas inainte considerand ca scapam de tehnologia fiat definitiv

Reply

Lasa un comentariu