Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata Opel Grandland X, inlocuitorul lui Opel Antara

VIDEO, FOTO: Asa arata Opel Grandland X, inlocuitorul lui Opel Antara

de Adrian Mitrea

SUV-ul Opel Grandland X a fost dezvaluit oficial, premiera mondiala in fata publicului larg urmand sa aiba loc in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie). Opel Grandland X este inlocuitorul lui Opel Antara si are dimensiuni comparabile cu actuala generatie KIA Sportage. Acest nou SUV este al treilea al familiei Opel X, dupa Mokka X si Crossland X.

Opel spune ca modelul Grandland X vine intr-un moment foarte bun pentru marca si pentru piata de SUV-uri, cota de piata a SUV-urilor compacte ajungand la 20% in in prezent, fata de 7% in 2010.

„Aspectul atletic al modelului Grandland X, cu lungime de 4,48 metri, se remarca prin dimensiuni exterioare precise, cu linii atletice si console scurte. Acest SUV compact isi poate expune propriul stil datorita finisajului optional in doua culori”, spune Opel, intr-un comunicat de presa.

Cu dimensiunile sale de 4.477 mm lungime, 1.844 mm latime si 1.636 mm inaltime, Opel Grandland X este un SUV compact. Ampatamentul masoara 2.675 mm. Lungimea acestui model este similara cu cea a noii KIA Sportage. Alte masini comparabile din acest segment in care intra Opel Grandland X sunt Renault Kadjar, Nissan Qashqai si Hyundai Tucson.

Portbagajul are un volum 514 litri si poate fi extins pana la maximum 1.652 litri prin rabatarea spaterelor locurilor din spate.

„(…) noul Grandland X va fi lansat pe piata in toamna (…). Grandland X extinde portofoliul amplu al Opel in segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte, ce include modele de la Astra la Zafira”, noteaza Opel.

Printre tehnologiile din echiparea lui Opel Grandland X se remarca:

  • Tempomat adaptiv cu functie de detectare a pietonilor
  • Franare automata de urgenta
  • Sistem de detectare a somnolentei soferului
  • Sistem avansat de asistenta la parcare si camera video cu vedere de 360 grade
  • Sistem multimedia IntelliLink
  • Asistent On Star (ce include acum si servicii noi, cum ar fi rezervarea de camere de hotel, prin Booking.com, si cautarea unui loc de parcare, prin Parkopedia)

Scaunele ergonomice cu certificare AGR (campania pentru un spate sanatos), volanul incalzit, scaunele fata si spate cu incalzire si hayonul care se deschide prin simularea unei miscari de lovire cu piciorul sub bara de protectie spate asigura confort in utilizare. Toate aceste tehnologii se regasesc pe unele modele Opel deja lansate.

Telefoanele ocupantilor pot fi incarcate prin USB sau wireless (prin inductie). Se remarca la interior consola centrala cu trei randuri orizontale de comenzi (pentru acces rapid si intuitiv la sistemul de infotainment, controlul climatizarii si functiile sasiului).

Si Grandland X beneficiaza de sistemul de iluminare frontala adaptiva AFL LED. Functii cum ar fi iluminarea in viraje, asistentul pentru faza lunga si reglarea automata a fasciculului garanteaza iluminarea optima a drumului, asigurand placerea condusului chiar si pe timp de noapte, spune Opel.

Soferul poate sa aleaga dintre cinci moduri de conducere, iar sistemele electronice ale masinii adapteaza distributia cuplului catre rotile din fata, permitand patinarea acestora, daca este necesar, transmisia automata regleaza punctele de schimbare a treptelor de viteza, iar raspunsul acceleratiei este modificat.

In ceea ce priveste personalizarea aspectului, finisajul optional in doua nuante si plafonul negru contrastant adauga o nota personala suplimentara.

comenteaza si pe gmclub

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2017

5 comentarii

Klaus_CT 19 aprilie 2017 - 18:53

Un sfârșit, aveți un site optimizat pentru smartphone și altele dispozitive mobile.
Felicitări!

Reply
Adrian Mitrea 19 aprilie 2017 - 18:55

Haha! Uite ca a observat cineva. Vor fi multe noutati de design pe 0-100.ro in urmatoarea perioada, acum am facut doar o mica optimizare. Multumesc ca ai remarcat!

Reply
Claudiu 20 aprilie 2017 - 10:40

Pretul unde e? Macar estimativ

Reply
Adrian Mitrea 20 aprilie 2017 - 13:46

Pretul nu a fost comunicat, nici macar estimativ. Abia au fost prezentate pozele si primele informatii. Lansarea va avea loc la toamna, la Frankfurt, iar in Romania probabil in Ianuarie 2018. Nicio companie nu iti da preturi atat de devreme.
Daca te uiti la preturile masinilor din segment, catre care ai si link-uri in articol, o sa-ti faci si o proprie idee despre preturi.

Reply
Florin 21 aprilie 2017 - 11:13

In mod cert nu are cum sa fie mai ieftin de cat Insignia, asta ca si indicator de pret.

Reply

Lasa un comentariu